Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sarıçay taştı, set yolunu patlattı

ASAYİŞ 26.01.2019 - 16:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3372+ kez okundu.
 

Sarıçay taştı, set yolunu patlattı

Söke ve çevresinde etkili olan yağışlar Büyük Menderes Nehri’ni besleyen önemli çaylardan Sarıçay ve Kisir Çayı’nın taşmasına neden oldu. Sarıçay'ın suları koruma setini patlattı.

AYDIN - Gece boyunca bölgede etkili olan yağışların ardından Sarıçay, Bağarası Mahallesi altında koruma setini patlatarak yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisini su altında bıraktı. Aşırı sulardan sette yaklaşık 15 metrelik kopma meydana geldi. Meydana gelen sel baskınında bölgedeki bazı enerji direkleri devrildi, bazı narenciye ve sebze bahçeleri de su altında kaldı. Bağarası Mahallesi Muhtarı Ahmet Özdemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla bölgedeki başta hayvancılık yapan aileler olmak üzere vatandaşları uyararak durumu DSİ ve Sulama Birliği yetkililerine bildirdi. DSİ ve Koçarlı Ovası Sulama Birliği iş makinaları Sarıçay’da patlayan koruma settin onarımına başladıkları öğrenildi.
Söke ve çevresinde etkili olan yağışlar Büyük Menderes Nehri’ni besleyen önemli çaylardan Sarıçay ve Kisir Çayı’nın taşmasına neden oldu. Sarıçay'ın suları koruma setini patlattı.

AYDIN - Gece boyunca bölgede etkili olan yağışların ardından Sarıçay, Bağarası Mahallesi altında koruma setini patlatarak yaklaşık 3 bin dekar tarım arazisini su altında bıraktı. Aşırı sulardan sette yaklaşık 15 metrelik kopma meydana geldi. Meydana gelen sel baskınında bölgedeki bazı enerji direkleri devrildi, bazı narenciye ve sebze bahçeleri de su altında kaldı.

Bağarası Mahallesi Muhtarı Ahmet Özdemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla bölgedeki başta hayvancılık yapan aileler olmak üzere vatandaşları uyararak durumu DSİ ve Sulama Birliği yetkililerine bildirdi.

DSİ ve Koçarlı Ovası Sulama Birliği iş makinaları Sarıçay’da patlayan koruma settin onarımına başladıkları öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.