Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şanlıurfa’da seçim sorunlu başladı

ASAYİŞ 24.06.2018 - 12:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2996+ kez okundu.
 

Şanlıurfa’da seçim sorunlu başladı

CHP, YSK’ye Şanlıurfa'da önlem alınması için başvurdu.

AYDIN- Şanlıurfa başta olmak üzere bir çok ilde yaşanan toplu oy kullanma ve müşahitlere saldırı olayları üzerine CHP’nin, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, CHP’nin dilekçesinde, müşahitlerin köylere sokulmaması ve toplu oy kullanımı olaylarına k arşı YSK’nin önlem alması istendi. CHP’nin Urfa’da yaşananlar konusunda YSK’ye 4 ayrı başvuru yaptığı öğrenildi. CHP tarafından YSK’ye yapılan başvuru sayısının 10 olduğu ifade edildi. CHP’liler, Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde henüz oy kullanma saati başlamadan bir sandıkta kullanılmış 100 oy tespit etti. Şanlıurfa'da müşahitler dövülerek toplu oy kullanıldı iddiası CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Şanlıurfa’da müşahitlerin sandıkların olduğu okullara girişinin engellendiğini, sabah erken gidip okullara giren müşahitlerin ise darp edilerek sandık başından uzaklaştırıldıklarını açıkladı. Sandık güvenliği için CHP tarafından Şanlıurfa’da görevlendirilen Emir, müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını söyledi. Sözcü'ye yaptığı açıklamada Urfa Valisi'yle durumu bizzat görüştüğünü, Vali'nin önlem alacağını söylediğini kaydeden Emir, “Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız” dedi. Olaylarla ilgili fotoğraf, video ve belgeler sosyal medya ortamında peşpeşe paylaşılıyor. Ümit Özdağ olaya ilişkin 'Şanlıurfa valisi devletin valisi mi partini valisi mi?' diyerek tepki gösterdi.
CHP, YSK’ye Şanlıurfa'da önlem alınması için başvurdu.

AYDIN- Şanlıurfa başta olmak üzere bir çok ilde yaşanan toplu oy kullanma ve müşahitlere saldırı olayları üzerine CHP’nin, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP’nin dilekçesinde, müşahitlerin köylere sokulmaması ve toplu oy kullanımı olaylarına k arşı YSK’nin önlem alması istendi. CHP’nin Urfa’da yaşananlar konusunda YSK’ye 4 ayrı başvuru yaptığı öğrenildi. CHP tarafından YSK’ye yapılan başvuru sayısının 10 olduğu ifade edildi. CHP’liler, Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde henüz oy kullanma saati başlamadan bir sandıkta kullanılmış 100 oy tespit etti.

Şanlıurfa'da müşahitler dövülerek toplu oy kullanıldı iddiası

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Şanlıurfa’da müşahitlerin sandıkların olduğu okullara girişinin engellendiğini, sabah erken gidip okullara giren müşahitlerin ise darp edilerek sandık başından uzaklaştırıldıklarını açıkladı.

Sandık güvenliği için CHP tarafından Şanlıurfa’da görevlendirilen Emir, müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Sözcü'ye yaptığı açıklamada Urfa Valisi'yle durumu bizzat görüştüğünü, Vali'nin önlem alacağını söylediğini kaydeden Emir, “Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız” dedi.

Olaylarla ilgili fotoğraf, video ve belgeler sosyal medya ortamında peşpeşe paylaşılıyor.

Ümit Özdağ olaya ilişkin 'Şanlıurfa valisi devletin valisi mi partini valisi mi?' diyerek tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.