Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sanayinin geleceği tartışıldı

GÜNCEL 28.11.2018 - 10:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2894+ kez okundu.
 

Sanayinin geleceği tartışıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 112. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nın “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu gündem maddesiyle 27 Kasım 2018 tarihinde Denizli’de gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahan’ın başkanlığını gerçekleştirdiği toplantının ilk oturumuna Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile birlikte GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı. Toplantının ilk oturumunda Ajans tarafından gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddeleri değerlendirilerek, yeni yapılacak olan faaliyetler ele alındı. Bu kapsamda 2019 yılı destek programlarının görüşülmesinin yanı sıra; Bölge için önem arz eden ve Ajansın katılım sağladığı YÖREX Fuarı, MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi, İnterfresh Yaş Sebze Meyve Fuarı ile GEKA’nın düzenleyicileri arasında bulunduğu 6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi çalışmaları değerlendirildi.  Bunun yanında GEKA’nın başvuruya açık olan 2018 yılı Fizibilite Desteği ve Teknik Destek Programlarının başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ettiği Vali Karahan tarafından ifade edildi. Aydın ilinde güdümlü bir proje desteği başvurusunun da onaylandığı ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceği haberi de basın mensupları ve katılımcılara bildirildi. Toplantının “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu 2’nci oturumuna GEKA Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ın yanı sıra GEKA’ya bağlı illerdeki karar alma yetkisine sahip rektörler, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, KOSGEB İl Müdürleri, Organize Sanayi Bölgeleri Başkanları, iş dünyasından kanaat önderleri, sanayiciler, teknokent/teknopark müdürleri ve sanayi derneklerinin temsilcileri katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Valisi Hasan Karahan, sanayimizin sorun, talep ve beklentilerinin değerlendirilmesinin hedeflendiğini, çıkan sonuçların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önümüzdeki dönem çalışmalarına ışık tutacağını söyledi. Karahan, 2019-2021 yıllarını kapsayan “Yeni Ekonomi Programı” ile kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik ekonomik değişimin gerçekleştirilmesinin de hedeflendiğinin altını çizdi. Toplantıda “Finansmana Erişim, Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma, Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar ve Ekonomik Belirsizlik vb.” konu başlıklarında sanayimizin sorunları ve çözüm önerileri konuşularak değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde toplantıya ilişkin sonuç raporu Ajansların koordinasyonundan sorumlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne GEKA tarafından iletilecek.
Güney Ege Kalkınma Ajansı 112. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nın “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu gündem maddesiyle 27 Kasım 2018 tarihinde Denizli’de gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahan’ın başkanlığını gerçekleştirdiği toplantının ilk oturumuna Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile birlikte GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Toplantının ilk oturumunda Ajans tarafından gerçekleştirilen çalışmaların özetini içeren gündem maddeleri değerlendirilerek, yeni yapılacak olan faaliyetler ele alındı. Bu kapsamda 2019 yılı destek programlarının görüşülmesinin yanı sıra; Bölge için önem arz eden ve Ajansın katılım sağladığı YÖREX Fuarı, MMG AR-GE ve İnovasyon Zirvesi, İnterfresh Yaş Sebze Meyve Fuarı ile GEKA’nın düzenleyicileri arasında bulunduğu 6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi çalışmaları değerlendirildi.  Bunun yanında GEKA’nın başvuruya açık olan 2018 yılı Fizibilite Desteği ve Teknik Destek Programlarının başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ettiği Vali Karahan tarafından ifade edildi. Aydın ilinde güdümlü bir proje desteği başvurusunun da onaylandığı ve önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceği haberi de basın mensupları ve katılımcılara bildirildi.

Toplantının “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu 2’nci oturumuna GEKA Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ın yanı sıra GEKA’ya bağlı illerdeki karar alma yetkisine sahip rektörler, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürleri, KOSGEB İl Müdürleri, Organize Sanayi Bölgeleri Başkanları, iş dünyasından kanaat önderleri, sanayiciler, teknokent/teknopark müdürleri ve sanayi derneklerinin temsilcileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Valisi Hasan Karahan, sanayimizin sorun, talep ve beklentilerinin değerlendirilmesinin hedeflendiğini, çıkan sonuçların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önümüzdeki dönem çalışmalarına ışık tutacağını söyledi. Karahan, 2019-2021 yıllarını kapsayan “Yeni Ekonomi Programı” ile kısa vadede finansal istikrarın yeniden tesis edilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanması, orta vadede sürdürülebilir büyüme ve adaletli paylaşıma yönelik ekonomik değişimin gerçekleştirilmesinin de hedeflendiğinin altını çizdi.

Toplantıda “Finansmana Erişim, Beşeri Sermaye, Kurumsal Yapılanma, Fiziki Altyapı, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Üretim Maliyetleri, Devlet Destekleri, Kalite ve Markalaşma, Profesyonel Danışmanlık Gereksinimi, Mevzuata Dair Sorunlar ve Ekonomik Belirsizlik vb.” konu başlıklarında sanayimizin sorunları ve çözüm önerileri konuşularak değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde toplantıya ilişkin sonuç raporu Ajansların koordinasyonundan sorumlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne GEKA tarafından iletilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.