Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sanayi esnafının sorunları masaya yatırıldı

GÜNCEL 23.03.2018 - 13:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3754+ kez okundu.
 

Sanayi esnafının sorunları masaya yatırıldı

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü için başlattığı esnaf toplantılarının ikincisi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın da katılımıyla küçük sanayi sitesinde gerçekleştirildi.

AYDIN - Toplantıya Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerif Erul, Belediye Başkan Yardımcıları Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz, bazı birim amirleri ve esnaf katıldı. Toplantıda ilk konuşan Oda Başkanı Şerif Erul, seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirme anlamında sanayi sitelerinde gerçekleştirecekleri toplantılara başladıklarını ifade ederek, “Küçük sanayi sitesine sizlerin sorunlarını dinlemek için geldik. Burada şunu bilmemiz lazım, hepimiz Didimliyiz. Burada yaşıyor, burada para kazanıyoruz. Belediye başkanımız yaşadığımız sorunları çözmek için, sizleri dinlemek için burada. Birbirimize hakaret etmeden, her türlü eleştiriyi dinlemek ve sorunları çözmek için buradayız” dedi. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, “Oda ile beraber ve tüm sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde olmak isteyen yönetimimiz, Esnaf Odamız, seçim bitmesine rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çok istekliler. Bizde onlarla sürekli irtibat halindeyiz. 75. Yıl Sanayi Sitesi’nde planları yaptık. Askı süresinde. Diğer sanayi sitesinde toplantı yaptık. Onları da dinledik. Burada da sıkıntılar var, onların çözümü için geldik" diyerek sorunların çözümü için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından esnaflar yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dile getirdi. Esnaflar, sanayi sitesinin girişindeki yol ve sokakların bozuk olması, altyapı ve rögarların tıkanması, çöp konteynırı, geri dönüşüm kutusu, sokak hayvanlarının fazla olması, tabela vergilerinin yüksek olması, çevreye atılan hafriyat sorunu, dükkânında çıkma olan yerlere iskân verilmemesi ve aydınlatma gibi sorunları dile getirdiler. Başkan Atabay ise sorunların çözümü için birim amirlerine talimat verirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren konuları da ilgili yetkililere ileteceklerini belirtti.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın sanayi sitelerinin sorunlarının çözümü için başlattığı esnaf toplantılarının ikincisi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın da katılımıyla küçük sanayi sitesinde gerçekleştirildi.

AYDIN - Toplantıya Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerif Erul, Belediye Başkan Yardımcıları Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz, bazı birim amirleri ve esnaf katıldı.

Toplantıda ilk konuşan Oda Başkanı Şerif Erul, seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirme anlamında sanayi sitelerinde gerçekleştirecekleri toplantılara başladıklarını ifade ederek, “Küçük sanayi sitesine sizlerin sorunlarını dinlemek için geldik. Burada şunu bilmemiz lazım, hepimiz Didimliyiz. Burada yaşıyor, burada para kazanıyoruz. Belediye başkanımız yaşadığımız sorunları çözmek için, sizleri dinlemek için burada. Birbirimize hakaret etmeden, her türlü eleştiriyi dinlemek ve sorunları çözmek için buradayız” dedi.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, “Oda ile beraber ve tüm sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde olmak isteyen yönetimimiz, Esnaf Odamız, seçim bitmesine rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çok istekliler. Bizde onlarla sürekli irtibat halindeyiz. 75. Yıl Sanayi Sitesi’nde planları yaptık. Askı süresinde. Diğer sanayi sitesinde toplantı yaptık. Onları da dinledik. Burada da sıkıntılar var, onların çözümü için geldik" diyerek sorunların çözümü için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından esnaflar yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dile getirdi. Esnaflar, sanayi sitesinin girişindeki yol ve sokakların bozuk olması, altyapı ve rögarların tıkanması, çöp konteynırı, geri dönüşüm kutusu, sokak hayvanlarının fazla olması, tabela vergilerinin yüksek olması, çevreye atılan hafriyat sorunu, dükkânında çıkma olan yerlere iskân verilmemesi ve aydınlatma gibi sorunları dile getirdiler.

Başkan Atabay ise sorunların çözümü için birim amirlerine talimat verirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren konuları da ilgili yetkililere ileteceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.