Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Samsung'un yeni bombası

BİLİM 18.03.2015 - 20:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2624+ kez okundu.
 

Samsung'un yeni bombası

Koreli üretici yeni işlemcisinde ne sunacak? İşte yepyeni raporun detayları...

Samsung bu sene 3. parti tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Qualcomm Snapdragon 810'u es geçerek Galaxy S6 ve S6 Edge'te kendi sistem yongasını kullandı. Fakat Samsung'un kendi işlemcisiyle ilgili hikayesi biraz daha farklılaşacak. Güney Kore'den gelen taptaze raporlar Samsung'un ARM'yi oyundışı bıraktığını gösteriyor. Detaylara biraz daha bakalım. Yeni uygulama işlemcisi Exynos 7420 tamamen Samsung'un değil. Yongaseti 14 nm FinFET süreciyle üretildi ve içindeki 8 çekirdek ARM tarafından tasarlandı. Şirket bu durumu tamamen kendine çevirmeye niyetli gibi duruyor. Kısaca Samsung kendi özel çekirdeklerini tasarlıyor. Koreli kaynakların söylediklerine göre Lee Jae-young yönetim ekibine sadece mobil cihazların teknolojik yeteneklerini güçlendirmek için değil çeşitli yarıiletkenleri güçlendirmek gerektiğini belirtmiş. Aynı kaynak Samsung'un özel çekirdeklerinin sonuçlarını görmek için 2016 1. çeyreğine kadar beklediğini söylüyor. "Sonuçları görmek" ile tam olarak neyin demek istenildiği ise muamma. Belki de seri üretim için söylenmiş olabilir. Sonuç olarak eğer Samsung özel tasarlanmış kendi çekirdeğinde istediğini yapabilirse, bunu Galaxy S7'de görebiliriz. Samsung'un kendi özel çekirdeğini geliştirmek istemesini ilk kez duymuyoruz. Koreli üretici 2013'teki Samsung Analist Günü'nde deARM çekirdekleri yerine kendi çekirdeklerinin alacağını ima etmişti. Geçen yıl yayınlanan raporlarda özel GPU'dan bahsedilmişti. Ama son raporları göz önüne alırsak bu GPU'nun da 2016'nın ilk çeyreğinde ortaya çıkması daha olası gözüküyor. Tabii Samsung bir yandan yarıiletken kısmında geliştirmelere devam ederken diğer yandan Qualcomm'a olan bağımlılığını da iyice azaltmaya bakacak.
Koreli üretici yeni işlemcisinde ne sunacak? İşte yepyeni raporun detayları...

Samsung bu sene 3. parti tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmaya yönelik önemli bir adım attı. Qualcomm Snapdragon 810'u es geçerek Galaxy S6 ve S6 Edge'te kendi sistem yongasını kullandı. Fakat Samsung'un kendi işlemcisiyle ilgili hikayesi biraz daha farklılaşacak.

Güney Kore'den gelen taptaze raporlar Samsung'un ARM'yi oyundışı bıraktığını gösteriyor. Detaylara biraz daha bakalım.

Yeni uygulama işlemcisi

Exynos 7420 tamamen Samsung'un değil. Yongaseti 14 nm FinFET süreciyle üretildi ve içindeki 8 çekirdek ARM tarafından tasarlandı. Şirket bu durumu tamamen kendine çevirmeye niyetli gibi duruyor. Kısaca Samsung kendi özel çekirdeklerini tasarlıyor. Koreli kaynakların söylediklerine göre Lee Jae-young yönetim ekibine sadece mobil cihazların teknolojik yeteneklerini güçlendirmek için değil çeşitli yarıiletkenleri güçlendirmek gerektiğini belirtmiş.

Aynı kaynak Samsung'un özel çekirdeklerinin sonuçlarını görmek için 2016 1. çeyreğine kadar beklediğini söylüyor. "Sonuçları görmek" ile tam olarak neyin demek istenildiği ise muamma. Belki de seri üretim için söylenmiş olabilir. Sonuç olarak eğer Samsung özel tasarlanmış kendi çekirdeğinde istediğini yapabilirse, bunu Galaxy S7'de görebiliriz.

Samsung'un kendi özel çekirdeğini geliştirmek istemesini ilk kez duymuyoruz. Koreli üretici 2013'teki Samsung Analist Günü'nde deARM çekirdekleri yerine kendi çekirdeklerinin alacağını ima etmişti.

Geçen yıl yayınlanan raporlarda özel GPU'dan bahsedilmişti. Ama son raporları göz önüne alırsak bu GPU'nun da 2016'nın ilk çeyreğinde ortaya çıkması daha olası gözüküyor. Tabii Samsung bir yandan yarıiletken kısmında geliştirmelere devam ederken diğer yandan Qualcomm'a olan bağımlılığını da iyice azaltmaya bakacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.