Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Şair Soyuer'e vefa

KÜLTÜR 02.01.2015 - 18:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4156+ kez okundu.
 

Şair Soyuer'e vefa

Şair Halil Soyuer, memleketi olan Balıkesir'in Havran ilçesinde şiirleriyle yaşatılıyor.

Halil Soyuer’in oğlu Emrah Soyuer ve torunu Efekan Soyuer, geçen ay ilçeye gelerek, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u makamında ziyaret etmiş, üzerinde “Havran’ım” şiirinin yazılı olduğu mermeri Ersoy’a teslim ederek, bunun uygun bir caddeye konulmasını istemişti. Başkan Emin Ersoy, mermer kitabeyi şair Halil Soyuer'in sağlığında adının verildiği caddeye koydurdu. Başkan Emin Ersoy, “Emrah bey, babasını yeni nesillere tanıtmak için, memleketi Havran'da bir cadde üzerine mermer kitabe konulması yönünde ricada bulundu. Bizler de en uygun yer olarak Halil Soyuer'in sağlığında adının verildiği caddeyi münasip gördük. İlçemizin en işlek caddelerinden olan Halil Soyuer Caddesi'nde PTT ve bankalar bulunmakta. Şiiri vatandaşlarımızın dikkatli bir şekilde okuduklarını zaman zaman görüyorum. Halil Hocamız sağlığında ilçemizin tanıtımı için elinden gelen çabayı sarf etti. Şimdi sıra bizde. Halil Hocamızın şiirlerini yeni nesillere aktarmalıyız. Hocamızın şiir kitabından bir şiiri her akşam mesai sonrası okuyorum. Şiirler yoğun iş temposu sonrasında beni dinlendiriyor. Nur içinde yatsın” dedi.
Şair Halil Soyuer, memleketi olan Balıkesir'in Havran ilçesinde şiirleriyle yaşatılıyor.

Halil Soyuer’in oğlu Emrah Soyuer ve torunu Efekan Soyuer, geçen ay ilçeye gelerek, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u makamında ziyaret etmiş, üzerinde “Havran’ım” şiirinin yazılı olduğu mermeri Ersoy’a teslim ederek, bunun uygun bir caddeye konulmasını istemişti. Başkan Emin Ersoy, mermer kitabeyi şair Halil Soyuer'in sağlığında adının verildiği caddeye koydurdu.
Başkan Emin Ersoy, “Emrah bey, babasını yeni nesillere tanıtmak için, memleketi Havran'da bir cadde üzerine mermer kitabe konulması yönünde ricada bulundu.

Bizler de en uygun yer olarak Halil Soyuer'in sağlığında adının verildiği caddeyi münasip gördük. İlçemizin en işlek caddelerinden olan Halil Soyuer Caddesi'nde PTT ve bankalar bulunmakta. Şiiri vatandaşlarımızın dikkatli bir şekilde okuduklarını zaman zaman görüyorum. Halil Hocamız sağlığında ilçemizin tanıtımı için elinden gelen çabayı sarf etti. Şimdi sıra bizde. Halil Hocamızın şiirlerini yeni nesillere aktarmalıyız. Hocamızın şiir kitabından bir şiiri her akşam mesai sonrası okuyorum. Şiirler yoğun iş temposu sonrasında beni dinlendiriyor. Nur içinde yatsın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.