Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şahin; Türkiye 2015’de, daha fazla büyüyecektir

EKONOMİ 04.01.2015 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3609+ kez okundu.
 

Şahin; Türkiye 2015’de, daha fazla büyüyecektir

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “İhracatçımıza ve girişimcimize fırsat verildiğinde dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacaktır” dedi.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “İhracatçımıza ve girişimcimize fırsat verildiğinde dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacaktır” dedi. 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye’de yüzde 3’lük bir büyüme gerçekleşeceğini kaydeden Mehmet Yunus Şahin, “Buda son zamanlarda gündeme getirilen ve ‘orta gelir tuzağı’ denilen, kişi başına milli geliri 10 bin dolar civarından daha ileriye taşıyamayan ve bölgesel kalkınma açısından ülke genelinde açık farklılıklar oluşturan durumun devam edeceğinin bir göstergesidir. Orta Gelir tuzağı diye adlandırılan bu durumdan ancak daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile kurtulabiliriz. Bunun için de, Odamızın ve bir çok sivil toplum kuruluşlarının belirttiği üzere, yerli yatırımcıyı teşvik edecek ve yabancı yatırımcıyı da cezbedecek destek programlarının en kısa sürede yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Bu destekler ile yatırımcının daha fazla güvenini sağlayarak uzun vadede ülke ekonomisi için daha büyük getiriler hedeflenmelidir. Türkiye İhracatçılar Meclisi’ ne göre 2014 yılı ülkemiz toplam ihracatının yüzde 4 artış ile 157,6 milyar dolara yükseldiği belirtilmektedir. Zaten ihracatın direkt etkisi sayesinde 2014 yılında yüzde 3 büyüme gerçekleşeceği düşünülmektedir. 2015 yılı için yüzde 10 artış öngörülerek hedeflenen 173 milyar dolarlık ihracat karşılığında beklenen ekonomik büyüme 2014’ de geçekleşenin üstünde olacaktır” diye konuştu. İHRACATÇI VE GİRİŞİMCİYE FIRSAT VERİLMELİ Ülkelerin gelişmesinde ihracatçı ve girişimcilerin önemli bir rol üstlendiğini belirten Şahin, “İhracatta 2015 yılı için olası yüzde 10’luk büyüme sinyalleri, sadece komşu ülkelerimizde yaşanılan sıkıntılara başlarda kayıtsız kalan ülkelerin şimdi ekonomik sıkıntıya düşmeleri ile sürdürülebilir bir barış için dengeli ticaretin önemini bir kez daha anlayarak barış ve istikrar için adım atmalarını, ABD’nin ivmelenen ekonomik büyümesini ve AB ülkelerindeki ekonomik toparlanmaları dikkate alarak belirlememiz elbette önemlidir. Ancak ülkemizdeki yatırımcılar ve girişimciler özellikle yenilenebilir enerji, sektörel teşvik, lojistik, stratejik yeni ürünler, yatırım yerleri, önemli tarım havzaları ve madencilik konularında talep edilen teşvikler ile desteklendiğinde hedef olarak koyduğumuz ihracat ve büyüme oranları daha gerçekçi olacaktır. İhracatçımıza ve girişimcimize bu fırsat verildiğinde, dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “İhracatçımıza ve girişimcimize fırsat verildiğinde dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacaktır” dedi.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “İhracatçımıza ve girişimcimize fırsat verildiğinde dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacaktır” dedi.

2014 yılı sonu itibariyle Türkiye’de yüzde 3’lük bir büyüme gerçekleşeceğini kaydeden Mehmet Yunus Şahin, “Buda son zamanlarda gündeme getirilen ve ‘orta gelir tuzağı’ denilen, kişi başına milli geliri 10 bin dolar civarından daha ileriye taşıyamayan ve bölgesel kalkınma açısından ülke genelinde açık farklılıklar oluşturan durumun devam edeceğinin bir göstergesidir. Orta Gelir tuzağı diye adlandırılan bu durumdan ancak daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile kurtulabiliriz. Bunun için de, Odamızın ve bir çok sivil toplum kuruluşlarının belirttiği üzere, yerli yatırımcıyı teşvik edecek ve yabancı yatırımcıyı da cezbedecek destek programlarının en kısa sürede yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Bu destekler ile yatırımcının daha fazla güvenini sağlayarak uzun vadede ülke ekonomisi için daha büyük getiriler hedeflenmelidir. Türkiye İhracatçılar Meclisi’ ne göre 2014 yılı ülkemiz toplam ihracatının yüzde 4 artış ile 157,6 milyar dolara yükseldiği belirtilmektedir. Zaten ihracatın direkt etkisi sayesinde 2014 yılında yüzde 3 büyüme gerçekleşeceği düşünülmektedir. 2015 yılı için yüzde 10 artış öngörülerek hedeflenen 173 milyar dolarlık ihracat karşılığında beklenen ekonomik büyüme 2014’ de geçekleşenin üstünde olacaktır” diye konuştu.

İHRACATÇI VE GİRİŞİMCİYE FIRSAT VERİLMELİ

Ülkelerin gelişmesinde ihracatçı ve girişimcilerin önemli bir rol üstlendiğini belirten Şahin, “İhracatta 2015 yılı için olası yüzde 10’luk büyüme sinyalleri, sadece komşu ülkelerimizde yaşanılan sıkıntılara başlarda kayıtsız kalan ülkelerin şimdi ekonomik sıkıntıya düşmeleri ile sürdürülebilir bir barış için dengeli ticaretin önemini bir kez daha anlayarak barış ve istikrar için adım atmalarını, ABD’nin ivmelenen ekonomik büyümesini ve AB ülkelerindeki ekonomik toparlanmaları dikkate alarak belirlememiz elbette önemlidir. Ancak ülkemizdeki yatırımcılar ve girişimciler özellikle yenilenebilir enerji, sektörel teşvik, lojistik, stratejik yeni ürünler, yatırım yerleri, önemli tarım havzaları ve madencilik konularında talep edilen teşvikler ile desteklendiğinde hedef olarak koyduğumuz ihracat ve büyüme oranları daha gerçekçi olacaktır. İhracatçımıza ve girişimcimize bu fırsat verildiğinde, dünyada Türk malının girmediği piyasa kalmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.