Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Şahin Tepesi tartışması

GÜNCEL 07.08.2018 - 17:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3662+ kez okundu.
 

Şahin Tepesi tartışması

Germencik, "Ben yaparım", Büyükşehir "Orası bizim mülkiyetimiz, Biz yapacağız" diyor,

AYDIN– Germencik’in Mursallı Mahallesi’nde bulunan ve Şahin Tepesi diye bilinen yerde düzenleme çalışmaları başlatan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın, “Biz sosyal tesis yapıyoruz, Büyükşehir Belediyesi durdurdu” açıklaması yeni bir tartışmayı başlattı. Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye tarafından Mursallı Mahallesi’nde çalışmalarına başladıkları Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri projesinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulduğunu iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Geleceğimiz için daha yaşanabilir bir memleket bırakabilmek adına bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her projemizde Germencikli hemşerilerimizin menfaatine kararlar aldık. Bu projemiz Şahin Tepesi’nde huzuru ve yeşili bir araya getirerek Germencik’imize hizmet verebilecek, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesis olabilecekken, Büyükşehir Belediyesi tarafından boş ve terk edilmiş bir halde bırakıldı. Ortak akılla hazırlanan Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri projesi, geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlamıştı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar belli bir seviyeye ulaştığında, Aydın Büyükşehir Belediyesi Şahin Tepesi’nin altındaki su kuyusunun mülkiyetini kendi bünyelerine geçirerek projeyi durdurdu. Germencik Belediyesi olarak ‘Ya yapın ya da bırakın biz yapalım’ diyoruz” diye konuştu. BÜYÜKŞEHİR’DEN ANINDA YANIT Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın açıklamasına anında yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, söz konusu yerin, bir yıl önce Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararıyla kesin olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi mülkü haline geldiğini bildirdi. Büyükşehir’in açıklamasında şöyle denildi: “Geçen bir yıllık süre zarfında herhangi bir ruhsatı olmayan kaçak yapının yasal olarak halkımızın kullanımına kazandırılması için ruhsat sorunu çözülmeye çalışılmıştır. Söz konusu alan ve kaçak yapının kullanıma açılmasına engel teşkil eden yasal durumun kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen düzenlemeyle birlikte çözülecek ve önümüzdeki aylarda tesis yenileme projeleri yapılarak halkımızın kullanımına açılacaktır. Halkımız büyükşehir belediyesinin sosyal amaçlı projelerinde ne kadar başarılı olduğunu bilmektedir. Bu alanda gerçekleştireceğimiz projenin hayal edilenin çok ötesinde bir sosyal tesis olacağından halkımızın kuşkusu yoktur. Germencik Belediye Başkanının yapmış olduğu açıklamadan anlaşıldığına göre belediye ruhsatsız bir mülk üzerinde İmar Kanununa aykırı bir proje başlatmıştır. Bir belediyenin ruhsatsız bir yapı imal etmeye çalışmasının İmar Kanununa aykırı olması yanında Türk Ceza Kanununa göre de suç olduğu açıktır. Tüm kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”
Germencik, "Ben yaparım", Büyükşehir "Orası bizim mülkiyetimiz, Biz yapacağız" diyor,

AYDIN– Germencik’in Mursallı Mahallesi’nde bulunan ve Şahin Tepesi diye bilinen yerde düzenleme çalışmaları başlatan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın, “Biz sosyal tesis yapıyoruz, Büyükşehir Belediyesi durdurdu” açıklaması yeni bir tartışmayı başlattı.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, belediye tarafından Mursallı Mahallesi’nde çalışmalarına başladıkları Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri projesinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Geleceğimiz için daha yaşanabilir bir memleket bırakabilmek adına bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her projemizde Germencikli hemşerilerimizin menfaatine kararlar aldık. Bu projemiz Şahin Tepesi’nde huzuru ve yeşili bir araya getirerek Germencik’imize hizmet verebilecek, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesis olabilecekken, Büyükşehir Belediyesi tarafından boş ve terk edilmiş bir halde bırakıldı. Ortak akılla hazırlanan Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri projesi, geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlamıştı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar belli bir seviyeye ulaştığında, Aydın Büyükşehir Belediyesi Şahin Tepesi’nin altındaki su kuyusunun mülkiyetini kendi bünyelerine geçirerek projeyi durdurdu. Germencik Belediyesi olarak ‘Ya yapın ya da bırakın biz yapalım’ diyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANINDA YANIT

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın açıklamasına anında yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, söz konusu yerin, bir yıl önce Aydın Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun kararıyla kesin olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi mülkü haline geldiğini bildirdi.

Büyükşehir’in açıklamasında şöyle denildi:

“Geçen bir yıllık süre zarfında herhangi bir ruhsatı olmayan kaçak yapının yasal olarak halkımızın kullanımına kazandırılması için ruhsat sorunu çözülmeye çalışılmıştır.

Söz konusu alan ve kaçak yapının kullanıma açılmasına engel teşkil eden yasal durumun kamuoyunda “İmar Barışı” olarak bilinen düzenlemeyle birlikte çözülecek ve önümüzdeki aylarda tesis yenileme projeleri yapılarak halkımızın kullanımına açılacaktır. Halkımız büyükşehir belediyesinin sosyal amaçlı projelerinde ne kadar başarılı olduğunu bilmektedir. Bu alanda gerçekleştireceğimiz projenin hayal edilenin çok ötesinde bir sosyal tesis olacağından halkımızın kuşkusu yoktur.

Germencik Belediye Başkanının yapmış olduğu açıklamadan anlaşıldığına göre belediye ruhsatsız bir mülk üzerinde İmar Kanununa aykırı bir proje başlatmıştır. Bir belediyenin ruhsatsız bir yapı imal etmeye çalışmasının İmar Kanununa aykırı olması yanında Türk Ceza Kanununa göre de suç olduğu açıktır.

Tüm kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.