Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sağlıklı yaşam aracı Söke’de

SAĞLIK 22.09.2016 - 10:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2785+ kez okundu.
 

Sağlıklı yaşam aracı Söke’de

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi başarıyla yürütülüyor.

AYDIN- Sağlıklı Yaşam Aracı vatandaşlara sağlıklı yaşamın özellikle hastalıklarda erken teşhisin önemini anlatıyor. Söke’ye gelen mobil sağlık aracında Ağız ve Diş Sağlığı, Kanser, Bulaşıcı Hastalıklar gibi konularda bilgi ve eğitimler veriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaşam aracı yaklaşık 10 gün boyunca Söke’de olacak. İlk olarak Belediye Meydanı daha sonra Çarşamba pazaryeri alanında Sökeli vatandaşlarla buluşan Sağlıklı Yaşam Aracı, Söke’de bulunduğu zaman zarfında okul eğitimleri de gerçekleştirecek.  Sağlık Bakanlığı’nın Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini arttırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığı’nın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılması amaçlanıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi başarıyla yürütülüyor.

AYDIN- Sağlıklı Yaşam Aracı vatandaşlara sağlıklı yaşamın özellikle hastalıklarda erken teşhisin önemini anlatıyor. Söke’ye gelen mobil sağlık aracında Ağız ve Diş Sağlığı, Kanser, Bulaşıcı Hastalıklar gibi konularda bilgi ve eğitimler veriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaşam aracı yaklaşık 10 gün boyunca Söke’de olacak. İlk olarak Belediye Meydanı daha sonra Çarşamba pazaryeri alanında Sökeli vatandaşlarla buluşan Sağlıklı Yaşam Aracı, Söke’de bulunduğu zaman zarfında okul eğitimleri de gerçekleştirecek. 

Sağlık Bakanlığı’nın Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) projesi ile toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini arttırma, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturma, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, Sağlık Bakanlığı’nın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı kazandırılması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.