Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sağlık taraması yapıldı

SAĞLIK 25.12.2018 - 10:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1713+ kez okundu.
 

Sağlık taraması yapıldı

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bulaşıcı hastalıklar ve vektörle mücadele ekiplerince Bozdoğan’da sağlık taraması yapıldığı bildirildi.

AYDIN- İHA’nın bildirdiğine göre, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Bozdoğan Olukbaşı Mahallesi’nde Bulaşıcı Hastalıklar ve Vektörle Mücadele kapsamında vatandaşlardan kan alımı yaptı. Alınan kanların Aydın Halk Sağlığı Laboratuarı’nda incelenip pozitif bulguda ivedilikle tedavi için tüm gerekenlerin uygulandığı belirtildi. Vektörle Mücadele Sorumlusu Faruk Toga, hasta olmadan önlem almanın önemine değinerek, “Bu tür taramalar vektör bulaşanı açısından erken bir tedbir amaçlı olup, aldığımız kan örneklerini Aydın Halk Sağlığı Laboratuarlarımızda inceliyoruz. Pozitif bir bulguda ivedi olarak tedavi için yapılması gerekenler konusunda vatandaşlarımızla tekrar irtibata geçiyoruz” dedi. Vatandaşlar yapılan sağlık taramasından memnuniyet duyduklarını ifade ederlerken Olukbaşı Mahallesi Muhtarı İsmail Öztaban, “Arkadaşlar yaz aylarında mahallemizde sivrisinek ve haşere mücadelesi için kapsamlı çalışmalar yaptılar. Bu hafta kan alımı yaparak bulaşıcı hastalık taraması yapıyorlar. Bu tür taramalar ve çalışmalar halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. Çalışmalarından dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bulaşıcı hastalıklar ve vektörle mücadele ekiplerince Bozdoğan’da sağlık taraması yapıldığı bildirildi.

AYDIN- İHA’nın bildirdiğine göre, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Bozdoğan Olukbaşı Mahallesi’nde Bulaşıcı Hastalıklar ve Vektörle Mücadele kapsamında vatandaşlardan kan alımı yaptı. Alınan kanların Aydın Halk Sağlığı Laboratuarı’nda incelenip pozitif bulguda ivedilikle tedavi için tüm gerekenlerin uygulandığı belirtildi.

Vektörle Mücadele Sorumlusu Faruk Toga, hasta olmadan önlem almanın önemine değinerek, “Bu tür taramalar vektör bulaşanı açısından erken bir tedbir amaçlı olup, aldığımız kan örneklerini Aydın Halk Sağlığı Laboratuarlarımızda inceliyoruz. Pozitif bir bulguda ivedi olarak tedavi için yapılması gerekenler konusunda vatandaşlarımızla tekrar irtibata geçiyoruz” dedi.

Vatandaşlar yapılan sağlık taramasından memnuniyet duyduklarını ifade ederlerken Olukbaşı Mahallesi Muhtarı İsmail Öztaban, “Arkadaşlar yaz aylarında mahallemizde sivrisinek ve haşere mücadelesi için kapsamlı çalışmalar yaptılar. Bu hafta kan alımı yaparak bulaşıcı hastalık taraması yapıyorlar. Bu tür taramalar ve çalışmalar halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. Çalışmalarından dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.