Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Sağlık hizmetlerinde jet hızındayız’

TEKNOLOJİ 14.07.2016 - 11:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3140+ kez okundu.
 

‘Sağlık hizmetlerinde jet hızındayız’

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, partisinin iktidarında acil sağlık alanındaki çalışmaları anlattı:

AK Parti iktidarı döneminde 112 Acil hizmetlerini üstün standartlara taşıyabilmek maksadıyla sağlık hizmetlerimizin filosunu modern çağın araçları ile donattıklarını belirten Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Acil sağlık hizmetlerinde jet hızındayız” dedi. Bu alanda yapılan atılımları anlatan Milletvekili Erdem, bu kapsamda, Sağlık Bakanlığımız bünyesine dâhil olan 17 helikopter, 3 uçak ambulans, 4 deniz ambulans halkımızın hizmetine tahsis edildiğini, 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olan bu filonun, acil sağlık hizmetlerine ‘jet hızı’nda erişimi sağlandığını söyledi.  AK Parti iktidarında kullanılmaya başlanan helikopter ambulanslar ile 18 bin 664 hasta, uçak ambulanslar ile 6 bin 771 hasta ileri merkezlere nakledildiğini de anlatan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çetin kış koşullarında ve yoğun kar yağışı olan bölgelerimizde kullanılmak üzere daha önce ülkemizde olmayan 292 adet kar paletli ambulansı halkımızın hizmetine sunduk. 2002 yılında 617 olan ambulans sayısı, 2014 yılı sonunda 3 bin 740’a, 2002 yılında 481 olan acil müdahale istasyon sayısını ise 2 bin 186’ya yükseltildi. Büyük kazalar veya kitlesel olaylarda en az 4 yaralının yatarak nakledilebileceği çoklu hasta taşıyan 64 adet ambulans ekiplerimize dâhil edildi. Bunların yanında, sokak darlığı ya da trafik yoğunluğu gibi sebeplerle, özellikle standart ambulansların ulaşamadığı durumlarda hizmet vermek üzere, motosikletli acil müdahale ekipleri oluşturduk. Aralık 2011 yılından bugüne kadar 60 adet motosikletli acil müdahale ekibi ile metropol illerimizde hizmet veriyoruz. Örneğin yalnızca 07 Temmuz 2016 günü Aydın İli’nden iki hastamızın ileri merkezlere nakli hava ambulansları ile gerçekleştirildi; 112 Aydın Komuta Merkezimizin talebiyle önce  4 yaşında olan ve süt kazanına düşerek yanan Y.A. isimli çocuğumuz için helikopter ambulans talep edilmiş ve çocuğumuz helikopter ile sevk edilmiş olup ardından saat 23:30 sularında metobolik bozukluk yaşayan 6,5 aylık bir bebek ambulans uçak ile Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Her iki çocuğumuza da  acil şifalar diler, hizmetlerde emeği geçen tüm Sağlık Bakanlığı personelimize teşekkürlerimi sunarım.”
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, partisinin iktidarında acil sağlık alanındaki çalışmaları anlattı:

AK Parti iktidarı döneminde 112 Acil hizmetlerini üstün standartlara taşıyabilmek maksadıyla sağlık hizmetlerimizin filosunu modern çağın araçları ile donattıklarını belirten Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Acil sağlık hizmetlerinde jet hızındayız” dedi.

Bu alanda yapılan atılımları anlatan Milletvekili Erdem, bu kapsamda, Sağlık Bakanlığımız bünyesine dâhil olan 17 helikopter, 3 uçak ambulans, 4 deniz ambulans halkımızın hizmetine tahsis edildiğini, 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olan bu filonun, acil sağlık hizmetlerine ‘jet hızı’nda erişimi sağlandığını söyledi. 

AK Parti iktidarında kullanılmaya başlanan helikopter ambulanslar ile 18 bin 664 hasta, uçak ambulanslar ile 6 bin 771 hasta ileri merkezlere nakledildiğini de anlatan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çetin kış koşullarında ve yoğun kar yağışı olan bölgelerimizde kullanılmak üzere daha önce ülkemizde olmayan 292 adet kar paletli ambulansı halkımızın hizmetine sunduk. 2002 yılında 617 olan ambulans sayısı, 2014 yılı sonunda 3 bin 740’a, 2002 yılında 481 olan acil müdahale istasyon sayısını ise 2 bin 186’ya yükseltildi.

Büyük kazalar veya kitlesel olaylarda en az 4 yaralının yatarak nakledilebileceği çoklu hasta taşıyan 64 adet ambulans ekiplerimize dâhil edildi.

Bunların yanında, sokak darlığı ya da trafik yoğunluğu gibi sebeplerle, özellikle standart ambulansların ulaşamadığı durumlarda hizmet vermek üzere, motosikletli acil müdahale ekipleri oluşturduk. Aralık 2011 yılından bugüne kadar 60 adet motosikletli acil müdahale ekibi ile metropol illerimizde hizmet veriyoruz.

Örneğin yalnızca 07 Temmuz 2016 günü Aydın İli’nden iki hastamızın ileri merkezlere nakli hava ambulansları ile gerçekleştirildi; 112 Aydın Komuta Merkezimizin talebiyle önce  4 yaşında olan ve süt kazanına düşerek yanan Y.A. isimli çocuğumuz için helikopter ambulans talep edilmiş ve çocuğumuz helikopter ile sevk edilmiş olup ardından saat 23:30 sularında metobolik bozukluk yaşayan 6,5 aylık bir bebek ambulans uçak ile Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne sevk edilmiştir.

Her iki çocuğumuza da  acil şifalar diler, hizmetlerde emeği geçen tüm Sağlık Bakanlığı personelimize teşekkürlerimi sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.