Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sağlık Görevlilerine ve Kamu Malına Saldıranlara Uyarı

EKONOMİ 15.09.2015 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3793+ kez okundu.
 

Sağlık Görevlilerine ve Kamu Malına Saldıranlara Uyarı

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da sık sık yaşanan sağlık görevlilerine saldırılması ve hastanelerdeki kamu malına zarar verilmesi olayları anında savcılık takibine alınacak. Sözlü ya da fiziki saldırıya uğrayan sağlık görevlisi ya da hastane çalışanı davacı olmasa bile saldırıyı gerçekleştirenler hakkında kamu davası açılacak.

Aydın’da sağlık çalışanlarının darp edilmesi, hastaneler ve kamu malının zarar verilmesini önlemek amacıyla hastanelerde görülebilecek yerlere Türk Ceza Kanununda sağlık görevlilerine ve sağlık kurumlarına karşı işlenen suçlar ve cezaları çerçeveletip asıldı. “SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK ZORUNDAYIZ” Hastanelerin görülebilecek yerlerine çerçevelenmiş şekilde asılan ve ‘Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmak Zorundayız” başlığı altında yapılan duyuruda “Sağlık personeline karsı işlenen suçlarla ilgili 28  Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereği sağlık personeli şikayetçi olmasa dahi Hastane Yönetimince Savcılığa Suç duyurusunda bulunulması zorunludur” denilerek  sağlık çalışanlarına karşı sıklıkla görülen ve suç unsuru taşıyan davranışlar ve Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıkları dikkate sunuldu. Suç, TCK Maddesi ve cezanın içeriğinin açıklandığı metinlerde  “Sağlık çalışanına tehdit edenin 106 maddeye göre 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile, kamu görevlisine hakaret etmenin 125. Maddeye göre 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile, kamu malına zarar vermenin 152. Maddeye göre 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile, kasten yaralamanın 86. Maddeye göre 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis, ağır yaralamanın 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı” açıklandı. “ALKOLLÜ OLMAK BAHANE DEĞİL” Aynı açıklamada alkol ya da uyuşturucu madde etkisi ile suç işlemenin kesinlikle bahane olmayacağı da belirtilerek “TCK’nın 34. Maddesine göre alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile işlenmesi cezada indirim sebebi değildir” ifadelerine yer verilerek herkesin hakkını yasal yollardan araması da istendi.
Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da sık sık yaşanan sağlık görevlilerine saldırılması ve hastanelerdeki kamu malına zarar verilmesi olayları anında savcılık takibine alınacak. Sözlü ya da fiziki saldırıya uğrayan sağlık görevlisi ya da hastane çalışanı davacı olmasa bile saldırıyı gerçekleştirenler hakkında kamu davası açılacak.

Aydın’da sağlık çalışanlarının darp edilmesi, hastaneler ve kamu malının zarar verilmesini önlemek amacıyla hastanelerde görülebilecek yerlere Türk Ceza Kanununda sağlık görevlilerine ve sağlık kurumlarına karşı işlenen suçlar ve cezaları çerçeveletip asıldı.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK ZORUNDAYIZ”

Hastanelerin görülebilecek yerlerine çerçevelenmiş şekilde asılan ve ‘Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmak Zorundayız” başlığı altında yapılan duyuruda “Sağlık personeline karsı işlenen suçlarla ilgili 28  Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereği sağlık personeli şikayetçi olmasa dahi Hastane Yönetimince Savcılığa Suç duyurusunda bulunulması zorunludur” denilerek  sağlık çalışanlarına karşı sıklıkla görülen ve suç unsuru taşıyan davranışlar ve Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıkları dikkate sunuldu.

Suç, TCK Maddesi ve cezanın içeriğinin açıklandığı metinlerde  “Sağlık çalışanına tehdit edenin 106 maddeye göre 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile, kamu görevlisine hakaret etmenin 125. Maddeye göre 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile, kamu malına zarar vermenin 152. Maddeye göre 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile, kasten yaralamanın 86. Maddeye göre 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis, ağır yaralamanın 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı” açıklandı.

“ALKOLLÜ OLMAK BAHANE DEĞİL”

Aynı açıklamada alkol ya da uyuşturucu madde etkisi ile suç işlemenin kesinlikle bahane olmayacağı da belirtilerek “TCK’nın 34. Maddesine göre alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile işlenmesi cezada indirim sebebi değildir” ifadelerine yer verilerek herkesin hakkını yasal yollardan araması da istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.