Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sağlığa 5 yeni ambulans

GÜNCEL 04.12.2017 - 11:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1710+ kez okundu.
 

Sağlığa 5 yeni ambulans

Aydın’a 1 milyon lira değerinde 5 yeni ambulans geldi.

AYDIN- Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında kullanılmak üzere tam donanımlı 1 Milyon TL değerinde beş yeni ambulans gönderildi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık İstasyonlarında kullanılmak üzere Aydın’a gönderilen beş yeni ambulans için Aydın Valiliği önünde teslim töreni düzenlendi. Ortaklar, Söke, Kuşadası, Kuyucak ve Buharkent 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında kullanılacak olan ambulansların bir tanesinin ortalama maliyetinin 200 bin TL civarında olduğunu belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, “İlimizde yeni gönderilen beş yeni ambulans ile Aydın’da 112 Acil Servis Ambulans sayısı 58’e ulaşmış durumda. Vakaya ulaşma sürecinde oranlara bakıldığında il içerisinde 10 dakikada, kırsalda da 30 dakikada vakaya ulaşma gibi bir hedefi var Bakanlığımızın. Biz şu anda ilimizde bunu yüzde 97 oranında sağlamış durumdayız. Sizlerin de bildiği gibi uzak köylerimiz var. Bu köylere ulaşmada bazen 30 dakikayı aştığımız olabiliyor. En düşük modelli ambulansımız 2013 model yani dört yıllık. Bakanlığımız bu konuda sürekli yenileme çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Devletimiz hükümetimiz sosyal devletin gereği olarak özellikle sağlık hizmetlerinde çok iyi bir noktaya ulaştı. Şu anda dünya devletleri içinde özellikle sağlık hizmetlerinde, Kamu Hizmetleri Memnuniyet Anketi sonuçlarına göre söylüyorum, Türkiye’de en memnun olunan kamu hizmeti, sağlık hizmeti. Bu acil sağlık hizmetleri bir vakaya ulaşma ve onu en ideal süre içerisinde hastayı hekimle buluşturma çok önemli bir hizmettir” dedi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ambulansların anahtarlarını 112 Acil Sağlık İstasyonunda görevli ambulans şoförlerine teslim etti. Ambulansları inceleyen Vali Köşger Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz’dan bilgi aldı. Ambulanslardan bir tanesinin şoför mahalline de geçen Vali Köşger, aracı çalıştırdı ve araçların gayet güzel olduğunu belirtti. Anahtarlarını teslim alan 112 Acil Sağlık İstasyonu görevlileri ambulanslara binerek görev yerlerine dağıldı.
Aydın’a 1 milyon lira değerinde 5 yeni ambulans geldi.

AYDIN- Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında kullanılmak üzere tam donanımlı 1 Milyon TL değerinde beş yeni ambulans gönderildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık İstasyonlarında kullanılmak üzere Aydın’a gönderilen beş yeni ambulans için Aydın Valiliği önünde teslim töreni düzenlendi.

Ortaklar, Söke, Kuşadası, Kuyucak ve Buharkent 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında kullanılacak olan ambulansların bir tanesinin ortalama maliyetinin 200 bin TL civarında olduğunu belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, “İlimizde yeni gönderilen beş yeni ambulans ile Aydın’da 112 Acil Servis Ambulans sayısı 58’e ulaşmış durumda. Vakaya ulaşma sürecinde oranlara bakıldığında il içerisinde 10 dakikada, kırsalda da 30 dakikada vakaya ulaşma gibi bir hedefi var Bakanlığımızın. Biz şu anda ilimizde bunu yüzde 97 oranında sağlamış durumdayız. Sizlerin de bildiği gibi uzak köylerimiz var. Bu köylere ulaşmada bazen 30 dakikayı aştığımız olabiliyor. En düşük modelli ambulansımız 2013 model yani dört yıllık. Bakanlığımız bu konuda sürekli yenileme çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Devletimiz hükümetimiz sosyal devletin gereği olarak özellikle sağlık hizmetlerinde çok iyi bir noktaya ulaştı. Şu anda dünya devletleri içinde özellikle sağlık hizmetlerinde, Kamu Hizmetleri Memnuniyet Anketi sonuçlarına göre söylüyorum, Türkiye’de en memnun olunan kamu hizmeti, sağlık hizmeti. Bu acil sağlık hizmetleri bir vakaya ulaşma ve onu en ideal süre içerisinde hastayı hekimle buluşturma çok önemli bir hizmettir” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ambulansların anahtarlarını 112 Acil Sağlık İstasyonunda görevli ambulans şoförlerine teslim etti. Ambulansları inceleyen Vali Köşger Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz’dan bilgi aldı. Ambulanslardan bir tanesinin şoför mahalline de geçen Vali Köşger, aracı çalıştırdı ve araçların gayet güzel olduğunu belirtti. Anahtarlarını teslim alan 112 Acil Sağlık İstasyonu görevlileri ambulanslara binerek görev yerlerine dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.