Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Sağır Sultan duydu, Savaş konudan bi haber'

SİYASET 19.02.2018 - 16:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4424+ kez okundu.
 

'Sağır Sultan duydu, Savaş konudan bi haber'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Gümüş, AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın tarım fuarıyla ilgili açıklamasına sert yanıt verdi.

AYDIN- AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın geçen hafta Aydın'da bir takım ziyaretlerde bulunduğunu, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret ettiğini anımsatan Gümüş, “Bildiğiniz üzere Aydın'ın vekili olan Savaş, fuar açılışında ortada yoktu. Ancak yaptığı ziyaretlerde Büyükşehir Belediyemize hitaben belirli sorular yöneltmiş ve ‘Aydın'a ivedi olarak her ay bir etkinliğin düzenlenebileceği uluslararası bir fuar alanı kazandırmak lazım’ kelamını söylemiş. Bu açıklamaların akabinde Sayın Savaş'ın Aydın'ı tanımadığı, Aydın'ın sorunlarını bilmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi. CHP Aydın Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Gümüş, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: “Aydın’la uzaktan yakından alakası olmayan Savaş, sağır sultanın duyduğu ve bildiği Aydın Tekstil Park Projesi'nden bir haber. Aydın Büyükşehir Belediyemiz kamuoyunun da bildiği üzere Aydın Tekstil alanında yapılacak projenin içerisine bir fuar alanı yapacağını açıklamıştı. 177 bin metre kare alanı kapsayan projemizde, Anıtlar Kurulu'nun onayladığı plana göre alandaki tescilli yapılar restore edilerek korunacak ve alana çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, fuar alanı, botanik havuz, spor alanları, macera parkı, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, splash su oyun alanı, anfi tiyatro, kuş bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve büfelerle otoparklar yapılacak. Bu alan içerisinde uluslararası düzeyde hizmet etmesi planlanan bir fuar alanı inşa edilecek. Sayın Savaş daha detaylı bilgi almak isterse, konuya ilişkin çalışma yürüten belediye yetkililerimiz kendisine seve seve bilgi vereceklerdir. Ancak ben Tarım Fuar'ında kendisinin traktör üzerinde çekildiği bir fotoğraf üzerine çiftçimize, tarım ve hayvancılığımıza ilişkin bir kaç önemli veriyi kendisine hatırlatmak istiyorum. O gülümseyerek üstüne bindiğiniz, çiftçinin sembolü, eli ayağı olan o traktörde dünyanın en pahalı mazotu kullanılıyor. Motorin litre fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 yükselirken, DAP gübre fiyatı yüzde 29, ÜRE gübre fiyatı ise yüzde 40 zamlanmış durumda. Aydın çiftçisi, son 5 yılda yüzde 27 fakirleşti. Bunları da sağır sultan biliyor. Duymayan kalmadı. Ancak biz söyleyelim de belki Aydın vekili olduğunuzu hatırlarsınız.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Gümüş, AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın tarım fuarıyla ilgili açıklamasına sert yanıt verdi.

AYDIN- AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın geçen hafta Aydın'da bir takım ziyaretlerde bulunduğunu, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret ettiğini anımsatan Gümüş, “Bildiğiniz üzere Aydın'ın vekili olan Savaş, fuar açılışında ortada yoktu. Ancak yaptığı ziyaretlerde Büyükşehir Belediyemize hitaben belirli sorular yöneltmiş ve ‘Aydın'a ivedi olarak her ay bir etkinliğin düzenlenebileceği uluslararası bir fuar alanı kazandırmak lazım’ kelamını söylemiş. Bu açıklamaların akabinde Sayın Savaş'ın Aydın'ı tanımadığı, Aydın'ın sorunlarını bilmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

CHP Aydın Tarım Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Gümüş, yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“Aydın’la uzaktan yakından alakası olmayan Savaş, sağır sultanın duyduğu ve bildiği Aydın Tekstil Park Projesi'nden bir haber.

Aydın Büyükşehir Belediyemiz kamuoyunun da bildiği üzere Aydın Tekstil alanında yapılacak projenin içerisine bir fuar alanı yapacağını açıklamıştı.

177 bin metre kare alanı kapsayan projemizde, Anıtlar Kurulu'nun onayladığı plana göre alandaki tescilli yapılar restore edilerek korunacak ve alana çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, fuar alanı, botanik havuz, spor alanları, macera parkı, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, splash su oyun alanı, anfi tiyatro, kuş bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve büfelerle otoparklar yapılacak.

Bu alan içerisinde uluslararası düzeyde hizmet etmesi planlanan bir fuar alanı inşa edilecek. Sayın Savaş daha detaylı bilgi almak isterse, konuya ilişkin çalışma yürüten belediye yetkililerimiz kendisine seve seve bilgi vereceklerdir.

Ancak ben Tarım Fuar'ında kendisinin traktör üzerinde çekildiği bir fotoğraf üzerine çiftçimize, tarım ve hayvancılığımıza ilişkin bir kaç önemli veriyi kendisine hatırlatmak istiyorum.

O gülümseyerek üstüne bindiğiniz, çiftçinin sembolü, eli ayağı olan o traktörde dünyanın en pahalı mazotu kullanılıyor.

Motorin litre fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 yükselirken, DAP gübre fiyatı yüzde 29, ÜRE gübre fiyatı ise yüzde 40 zamlanmış durumda. Aydın çiftçisi, son 5 yılda yüzde 27 fakirleşti.

Bunları da sağır sultan biliyor. Duymayan kalmadı. Ancak biz söyleyelim de belki Aydın vekili olduğunuzu hatırlarsınız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.