Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Sağanak yağış ve dolu etkili oldu

ASAYİŞ 10.06.2019 - 19:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4182+ kez okundu.
 

Sağanak yağış ve dolu etkili oldu

Günlerdir sıcak havanın etkili olduğu Aydın’da bugün aniden bastıran sağanak yağış bazı bölgelerde tarım alanlarında zarara neden oldu.

AYDIN - Özellikle Karacasu İlçesi’nde yağışla birlikte aniden bastıran dolu nedeniyle bazı tarım alanları zarar gördü. Karacasu İlçe merkezi ile kırsal Nargedik, Yolaltı, Yolüstü, Bilgeç, ve Yaykın Mahalleleri’nde etkili olan yağışlar, zaman zaman dolu olarak düştü. Dolu yağan tarım alanlarında maddi hasar yaşandığı belirtilirken, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, önümüzdeki günlerde de yağış beklendiğini belirtti. Çiftçi meslektaşlarına seslenen Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, tarım sigortasının öneminden söz ederek, “Değerli çiftçi meslektaşlarım. Bu gün Yaykın grup köylerimiz dolu afetine maruz kalmıştır. Çiftçilerimizin ürünlerini TARSİM sigortası ile sigortalatmaları menfaatlerine olacaktır” diyerek, yağışlardan zarar gören çiftçilere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Günlerdir sıcak havanın etkili olduğu Aydın’da bugün aniden bastıran sağanak yağış bazı bölgelerde tarım alanlarında zarara neden oldu.

AYDIN - Özellikle Karacasu İlçesi’nde yağışla birlikte aniden bastıran dolu nedeniyle bazı tarım alanları zarar gördü.

Karacasu İlçe merkezi ile kırsal Nargedik, Yolaltı, Yolüstü, Bilgeç, ve Yaykın Mahalleleri’nde etkili olan yağışlar, zaman zaman dolu olarak düştü. Dolu yağan tarım alanlarında maddi hasar yaşandığı belirtilirken, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, önümüzdeki günlerde de yağış beklendiğini belirtti.

Çiftçi meslektaşlarına seslenen Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, tarım sigortasının öneminden söz ederek, “Değerli çiftçi meslektaşlarım. Bu gün Yaykın grup köylerimiz dolu afetine maruz kalmıştır. Çiftçilerimizin ürünlerini TARSİM sigortası ile sigortalatmaları menfaatlerine olacaktır” diyerek, yağışlardan zarar gören çiftçilere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.