Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Romanlara 'Boncuk' projesi

GÜNCEL 20.01.2017 - 16:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4103+ kez okundu.
 

Romanlara 'Boncuk' projesi

Aydın’da Roman kadınlara yönelik olarak hayata geçirilen boncuk yapımı projesiyle istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

AYDIN- 'Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması' projesinin açılış toplantısı Ilıcabaşı Mahallesi Park Kıraathanesi’nde yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına ait dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programınca desteklenmeye değer bulunan Roman Kadınların Mandrel Boncuk yapımıyla istihdama katılması projesi ile 50 roman vatandaş iş sahibi olacak. Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen projenin toplam bütçesi 108 bin 644 Euro olarak belirlendi. Dernek Başkanı Abdül Aydeniz, bu proje ile Roman kadınların işgücü piyasasına katılımlarının önündeki  kültürel,  ailevi  ve eğitim engellerinin  ortadan kalkacağını, sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına katkıda bulunacağına inandıklarını ifade etti. Aydeniz; “Eğitimlerimiz Aydın merkez’ de yaşayan Roman kadınlara yönelik olarak planlanmıştır. Eğitimler 25’ er kişilik 2 grup halinde yapılacak. 5’ er gün ve 30’ ar saatlik eğitim verilecektir.  Eğitimi başarıyla tamamlayan roman kadınlarımız, mandrel yöntemiyle cam boncuk yapımı konusunda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanacak ve istihdam piyasasına katılmak için sertifika almaya hak kazanacaklar" dedi.
Aydın’da Roman kadınlara yönelik olarak hayata geçirilen boncuk yapımı projesiyle istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

AYDIN- 'Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması' projesinin açılış toplantısı Ilıcabaşı Mahallesi Park Kıraathanesi’nde yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına ait dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programınca desteklenmeye değer bulunan Roman Kadınların Mandrel Boncuk yapımıyla istihdama katılması projesi ile 50 roman vatandaş iş sahibi olacak. Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen projenin toplam bütçesi 108 bin 644 Euro olarak belirlendi.

Dernek Başkanı Abdül Aydeniz, bu proje ile Roman kadınların işgücü piyasasına katılımlarının önündeki  kültürel,  ailevi  ve eğitim engellerinin  ortadan kalkacağını, sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına katkıda bulunacağına inandıklarını ifade etti.

Aydeniz; “Eğitimlerimiz Aydın merkez’ de yaşayan Roman kadınlara yönelik olarak planlanmıştır. Eğitimler 25’ er kişilik 2 grup halinde yapılacak. 5’ er gün ve 30’ ar saatlik eğitim verilecektir.  Eğitimi başarıyla tamamlayan roman kadınlarımız, mandrel yöntemiyle cam boncuk yapımı konusunda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanacak ve istihdam piyasasına katılmak için sertifika almaya hak kazanacaklar" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.