Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Romanlar 11 katlı binalara karşı

GÜNCEL 16.01.2018 - 15:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3976+ kez okundu.
 

Romanlar 11 katlı binalara karşı

Aydın’ın Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlar, mahallede uygulanacak olan kentsel dönüşüm kapsamında 11 katlı binalara karşı olduklarını belirttiler.

AYDIN- Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan Roman vatandaşlar, kendilerine uygun müstakil evler istediklerini ifade ettiler. ‘Kentsel Dönüşümü Roman Halkımız İster Büyükşehir Yapar’ yazılı bir pankart açan Roman vatandaşların eylemine Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım da katıldı. Ilıcabaşı Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılması planlanan 11 katlı binalara karşı olduklarını dile getirmek amacıyla eylemi gerçekleştirdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Selma Çig, “Sesimizi benim gibi anne ve aile sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na duyurmaya geldik. Bizler sepetçilik, hurdacılık, çiçekçilik, el sanatları ve müzisyenlik meslekleriyle geçinen insanlarız. Çok katlı yüksek binalarda bu mesleklerimizi yapamayız. Bu tarz binalar bizim kültürümüze uygun değildir. Çocuklarımızın hiçbirinin işi yok. Belediye ve sosyal yardımlaşmadan aldığımız desteklerle geçimimizi sağlıyoruz. Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz ancak bizlerin yaşam kültürümüze ve mesleklerimize uygun şartları taşıyan müstakil evler istiyoruz. Bu saatten sonra Başkan Çerçioğlu’nun da ‘Halk ister Büyükşehir yapar’ sloganı ile bizlerin yanında olacağına inanıyoruz” dedi. Romanlar, 260 vatandaşın imzasını taşıyan dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini söylediler.
Aydın’ın Efeler ilçesi Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlar, mahallede uygulanacak olan kentsel dönüşüm kapsamında 11 katlı binalara karşı olduklarını belirttiler.

AYDIN- Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda toplanan Roman vatandaşlar, kendilerine uygun müstakil evler istediklerini ifade ettiler. ‘Kentsel Dönüşümü Roman Halkımız İster Büyükşehir Yapar’ yazılı bir pankart açan Roman vatandaşların eylemine Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım da katıldı.

Ilıcabaşı Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılması planlanan 11 katlı binalara karşı olduklarını dile getirmek amacıyla eylemi gerçekleştirdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Selma Çig, “Sesimizi benim gibi anne ve aile sahibi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na duyurmaya geldik. Bizler sepetçilik, hurdacılık, çiçekçilik, el sanatları ve müzisyenlik meslekleriyle geçinen insanlarız. Çok katlı yüksek binalarda bu mesleklerimizi yapamayız. Bu tarz binalar bizim kültürümüze uygun değildir. Çocuklarımızın hiçbirinin işi yok. Belediye ve sosyal yardımlaşmadan aldığımız desteklerle geçimimizi sağlıyoruz. Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz ancak bizlerin yaşam kültürümüze ve mesleklerimize uygun şartları taşıyan müstakil evler istiyoruz. Bu saatten sonra Başkan Çerçioğlu’nun da ‘Halk ister Büyükşehir yapar’ sloganı ile bizlerin yanında olacağına inanıyoruz” dedi.

Romanlar, 260 vatandaşın imzasını taşıyan dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.