Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Rizeliler, Aydın Zeytinyağı’na yoğun ilgi gösterdi

EKONOMİ 28.07.2019 - 18:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3412+ kez okundu.
 

Rizeliler, Aydın Zeytinyağı’na yoğun ilgi gösterdi

Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım Faaliyetleri'nin altıncısı Rize Deniz Caddesi'nde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

AYDIN- Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği’ne, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Aydın Ticaret Borsası heyetine Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, Meclis Üyesi Mehmet İsmailoğlu ve Genel Sekreter İsmail Kocaman eşlik etti. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şunları söyledi: Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği’mizin altıncısını Kardeş Borsamız olan Rize Ticaret Borsası’mızın destekleriyle Deniz Caddesinde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları İdris Kurt ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir ‘doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır. Rize etkinliğimizde Borsamıza destek veren, kardeş Borsamız Rize Ticaret Borsası’na teşekkürlerimi sunuyorum. İfadelerine yer verdi. Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş; Kardeş Borsamız Aydın Ticaret Borsası’nın Rize'de gerçekleştirdikleri Zeytinyağı tadımı ile tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler anlatılarak, Rizelilerin doğru zeytinyağı tüketmesi için bilgilendirdiler. Teşekkür ediyoruz.” Aydın Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğinde standına ayrıca İyidere Belediye Başkanı Saffet Dere, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Güven Aksoy da ziyaret ederek zeytinyağı tadımı yaptılar.
Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım Faaliyetleri'nin altıncısı Rize Deniz Caddesi'nde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

AYDIN- Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği’ne, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Aydın Ticaret Borsası heyetine Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, Meclis Üyesi Mehmet İsmailoğlu ve Genel Sekreter İsmail Kocaman eşlik etti.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şunları söyledi:

Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği’mizin altıncısını Kardeş Borsamız olan Rize Ticaret Borsası’mızın destekleriyle Deniz Caddesinde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin Konseyi’nden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları İdris Kurt ve Barış Şenol tarafından, tüketicilere birebir ‘doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatıldı.

Tanıtım faaliyetleri ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler. Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ‘Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına’ katkıda bulunulacaktır.

Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır. Rize etkinliğimizde Borsamıza destek veren, kardeş Borsamız Rize Ticaret Borsası’na teşekkürlerimi sunuyorum. İfadelerine yer verdi.

Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş; Kardeş Borsamız Aydın Ticaret Borsası’nın Rize'de gerçekleştirdikleri Zeytinyağı tadımı ile tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler anlatılarak, Rizelilerin doğru zeytinyağı tüketmesi için bilgilendirdiler. Teşekkür ediyoruz.”

Aydın Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğinde standına ayrıca İyidere Belediye Başkanı Saffet Dere, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Güven Aksoy da ziyaret ederek zeytinyağı tadımı yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.