Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Re’sen atama keyfiliğine son vermeli

SAĞLIK 06.07.2017 - 10:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2968+ kez okundu.
 

Re’sen atama keyfiliğine son vermeli

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Sağlık Bakanlığı, re’sen atamalardaki keyfiliğe son vermelidir” dedi.

AYDIN- Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Evde Sağlık Hizmetlerinde görev yapan çalışanların ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapmakta olan PDC fazlası personellerin re’sen atamaları Kamu Hastaneleri Kurumu’na yapıldı. Öncelikle bu keyfi atama ile ilgili Sağlık Bakanlığının yaptığı yanlıştan dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen bu atamalar sağlık çalışanlarını mağdur etmiştir. Hem Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hem de Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge gereği, sağlık birimlerinin devri ve PDC fazlası gibi durumlarda resen atamalar öncelikle personelin görev yaptığı kurum içerisinde yapılmalı ve ilgili personelin tercihi alınmalıdır.” Sağlık-Sen’in konunun takipçisi olduğunu ve gerekli girişimleri başlattığını kaydeden Karaer, şöyle konuştu: “Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na ve Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’na da iptal talebimizi içeren dilekçeyi de ilettik. Üyelerimiz adına bu yanlış kararla ilgili her türlü hukuki desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu atamaların iptali için Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacağız.”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Sağlık Bakanlığı, re’sen atamalardaki keyfiliğe son vermelidir” dedi.

AYDIN- Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Evde Sağlık Hizmetlerinde görev yapan çalışanların ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapmakta olan PDC fazlası personellerin re’sen atamaları Kamu Hastaneleri Kurumu’na yapıldı. Öncelikle bu keyfi atama ile ilgili Sağlık Bakanlığının yaptığı yanlıştan dönmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen bu atamalar sağlık çalışanlarını mağdur etmiştir. Hem Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hem de Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge gereği, sağlık birimlerinin devri ve PDC fazlası gibi durumlarda resen atamalar öncelikle personelin görev yaptığı kurum içerisinde yapılmalı ve ilgili personelin tercihi alınmalıdır.”

Sağlık-Sen’in konunun takipçisi olduğunu ve gerekli girişimleri başlattığını kaydeden Karaer, şöyle konuştu:

“Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na ve Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’na da iptal talebimizi içeren dilekçeyi de ilettik. Üyelerimiz adına bu yanlış kararla ilgili her türlü hukuki desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bu atamaların iptali için Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.