Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Rektör Aldemir’den Sümer Kampüsü’ne ziyaret

GENEL 06.05.2019 - 16:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4061+ kez okundu.
 

Rektör Aldemir’den Sümer Kampüsü’ne ziyaret

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, beraberindeki heyetle Nazilli İlçesi’nde bulunan Sümer Kampüsü’nü ziyaret etti.

AYDIN- Ziyarete, Rektör Aldemir, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş ve beraberlerinde ilgili amirler katıldı. Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu ve yardımcıları tarafından karşılanan heyet, Sümerbank Müzesini, fabrika alanını, Gıdı-Gıdı Trenini ve desen arşivini gezerek bilgiler aldı. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ülkemizin ekonomik kalkınmasında lokomotif rol oynayan Nazilli Sümerbank Bez Fabrikası günümüzde Üniversitemize bağlı Sümer Kampüsüne dönüşerek eğitime hizmet veriyor. Bu doğrultuda, Sümer Kampüsü’nün geleceği Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu’nun Sümerbank arşiv görüntülerini içeren sunumunun ardından konuşuldu. Nazilli’nin tarihine tanıklık eden Türkiye’nin gözbebeği Atamızın Mirası Sümerbank Fabrikası’nın değerlendirilmesi ve yaşatılması için bir yol haritası hazırlanması hususunda tüm mülki amirlerin desteğiyle fikir birliğine varıldı. Sümerbank ile ilgili projelerin hazırlanması ve yeni toplantıların organize edilmesi ile ilgili kararlar alındı.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, beraberindeki heyetle Nazilli İlçesi’nde bulunan Sümer Kampüsü’nü ziyaret etti.

AYDIN- Ziyarete, Rektör Aldemir, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş ve beraberlerinde ilgili amirler katıldı.

Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağrı Köroğlu ve yardımcıları tarafından karşılanan heyet, Sümerbank Müzesini, fabrika alanını, Gıdı-Gıdı Trenini ve desen arşivini gezerek bilgiler aldı.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında ülkemizin ekonomik kalkınmasında lokomotif rol oynayan Nazilli Sümerbank Bez Fabrikası günümüzde Üniversitemize bağlı Sümer Kampüsüne dönüşerek eğitime hizmet veriyor. Bu doğrultuda, Sümer Kampüsü’nün geleceği Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu’nun Sümerbank arşiv görüntülerini içeren sunumunun ardından konuşuldu.

Nazilli’nin tarihine tanıklık eden Türkiye’nin gözbebeği Atamızın Mirası Sümerbank Fabrikası’nın değerlendirilmesi ve yaşatılması için bir yol haritası hazırlanması hususunda tüm mülki amirlerin desteğiyle fikir birliğine varıldı. Sümerbank ile ilgili projelerin hazırlanması ve yeni toplantıların organize edilmesi ile ilgili kararlar alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.