Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Rektör Aldemir, Kadir Gecesi’nde öğrencilerin sahur davetini geri çevirmedi

EĞİTİM 02.06.2019 - 12:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2738+ kez okundu.
 

Rektör Aldemir, Kadir Gecesi’nde öğrencilerin sahur davetini geri çevirmedi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, içinde bulunduğumuz ve uğurlamaya yaklaştığımız Ramazan Ayı’nın en önemli gecelerinden Kadir Gecesi’ni, kendisini sahura davet eden öğrencilerle birlikte, öğrencilerin evinde geçirdi.

AYDIN- Sahura, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş ve Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut katıldı. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha fazla hayır barındırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, böyle bir geceyi öğrencilerle birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Öğrencilerden gelen daveti geri çevirmek istemediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Böyle bir davet gelince öğrencilerimi kırmak istemedim. Biz burada onlar için varız. Hem benim için güzel bir anı oldu, hem de öğrencilerim için. Rabbim tekrarlarını nasip etsin, bu vesileyle tüm öğrencilerimin ve personelimin bayramlarını da tebrik ediyorum. Tahsillerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde yabancı öğrencilerimiz bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacak. Hepimiz her gün beş kez aynı kıbleye yönelip aynı safta birbirimize kenetleniyoruz. Aynı peygambere, aynı kitaba, aynı yaratıcıya inanan insanlarız. Önümüz bayram, bayrama kavuşmak kadar, Ramazan Ayı’nın ruhuna ve temsil ettiği değerlere münasip yaşamak da çok önemli. Ramazanın bize öğrettiği en büyük haslet, sabırdır, hoşgörüdür, saygıdır, nefsimize zor gelse de affetmeyi bilmektir" dedi. Okudukları üniversitenin rektörünü evlerinde ağırlamanın her öğrenciye nasip olmayacağını belirten ADÜ öğrencileri Uğur Celil (Tıp Fakültesi), Mohammed  Aljabrati (Tıp Fakültesi, Yemen Uyruklu), Hmiar Alkabes (Tıp Fakültesi, Yemen Uyruklu), Şuhail Abdubari (Fen Edebiyat Fakültesi, Yemen Uyruklu), Javid Ahmadzai (Tıp Fakültesi, Afganistan Uyruklu), kendilerini kırmayarak geceye katılan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e nezaketinden dolayı teşekkür etti. Tıp Fakültesi öğrencisi Uğur Celil, yaşadıkları gecenin hayatları boyunca gururla anlatacakları bir anı olduğunu söyleyerek, “Gece boyunca konuştuk, isteklerimizi ve beklentilerimizi anlattık. Hocamız bizi kırmadı, her konuyu titizlikle dinledi ve önerilerde bulundu, bayram sonrası daha geniş katılımlı bir kahvaltı sözü de verdi. Bize zor geçen kendi öğrencilik yıllarını da anlattı. Zorluklar karşısında yılgınlık, bezginlik göstermeden azim ve kararlılıkla gayret göstermenin her kapıyı açan en önemli anahtar olduğunu söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, içinde bulunduğumuz ve uğurlamaya yaklaştığımız Ramazan Ayı’nın en önemli gecelerinden Kadir Gecesi’ni, kendisini sahura davet eden öğrencilerle birlikte, öğrencilerin evinde geçirdi.

AYDIN- Sahura, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş ve Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut katıldı. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha fazla hayır barındırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, böyle bir geceyi öğrencilerle birlikte geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Öğrencilerden gelen daveti geri çevirmek istemediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Böyle bir davet gelince öğrencilerimi kırmak istemedim. Biz burada onlar için varız. Hem benim için güzel bir anı oldu, hem de öğrencilerim için. Rabbim tekrarlarını nasip etsin, bu vesileyle tüm öğrencilerimin ve personelimin bayramlarını da tebrik ediyorum. Tahsillerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde yabancı öğrencilerimiz bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacak. Hepimiz her gün beş kez aynı kıbleye yönelip aynı safta birbirimize kenetleniyoruz. Aynı peygambere, aynı kitaba, aynı yaratıcıya inanan insanlarız. Önümüz bayram, bayrama kavuşmak kadar, Ramazan Ayı’nın ruhuna ve temsil ettiği değerlere münasip yaşamak da çok önemli. Ramazanın bize öğrettiği en büyük haslet, sabırdır, hoşgörüdür, saygıdır, nefsimize zor gelse de affetmeyi bilmektir" dedi.

Okudukları üniversitenin rektörünü evlerinde ağırlamanın her öğrenciye nasip olmayacağını belirten ADÜ öğrencileri Uğur Celil (Tıp Fakültesi), Mohammed  Aljabrati (Tıp Fakültesi, Yemen Uyruklu), Hmiar Alkabes (Tıp Fakültesi, Yemen Uyruklu), Şuhail Abdubari (Fen Edebiyat Fakültesi, Yemen Uyruklu), Javid Ahmadzai (Tıp Fakültesi, Afganistan Uyruklu), kendilerini kırmayarak geceye katılan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Tıp Fakültesi öğrencisi Uğur Celil, yaşadıkları gecenin hayatları boyunca gururla anlatacakları bir anı olduğunu söyleyerek, “Gece boyunca konuştuk, isteklerimizi ve beklentilerimizi anlattık. Hocamız bizi kırmadı, her konuyu titizlikle dinledi ve önerilerde bulundu, bayram sonrası daha geniş katılımlı bir kahvaltı sözü de verdi. Bize zor geçen kendi öğrencilik yıllarını da anlattı. Zorluklar karşısında yılgınlık, bezginlik göstermeden azim ve kararlılıkla gayret göstermenin her kapıyı açan en önemli anahtar olduğunu söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.