Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Rekolte hesabı artık Aydın’da

EKONOMİ 30.07.2019 - 20:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4335+ kez okundu.
 

Rekolte hesabı artık Aydın’da

Aydın’ın üretim miktarı ve ihracatı ile dünya lideri konumunda olduğu kuru incirin rekolte tahmininin, bundan böyle Aydın’da yapılacağı ve açıklanacağı bildirildi.

AYDIN- Kuru incirde rekolte tahmin çalışmaları, 2019 ve sonrasında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğü’nde oluşturulacak olan ve Aydın Ticaret Odası Temsilcisi’nin de bulunduğu İl Kuru İncir Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından yürütülecek. Aydın Ticaret Odası’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Aydın’ın üretim miktarı ve ihracatı ile dünya lideri konumunda olduğu kuru incirin rekolte tahmini bugüne kadar İzmir’de oluşturulan komisyonla İzmir’de açıklanırken, Eylül 2018’de Aydın Ticaret Odası‘nda gerçekleşen Aydın İnciri Sektör Toplantısı’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, yaptığı konuşmada, ‘En fazla üretimin ve en fazla ihracatın Aydın’da gerçekleştiği Aydın’ın gözbebeği, AB Coğrafi İşaret Tescili de Aydın Ticaret Odası tarafından alınmış Aydın İnciri’nin rekolte tahmini İzmir’de açıklanıyor olması akla aykırıdır. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından konunun değerlendirilip Aydın İnciri’nin rekolte tahmininin Aydın’da yapılması ve açıklanması elzemdir’ demişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderilen talimat ile kuru incirde rekolte tahmin çalışmaları, 2019 ve sonrasında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğü’nde oluşturulacak olan ve Aydın Ticaret Odası Temsilcisi’nin de bulunduğu ‘İl Kuru İncir Rekolte Tahmin Komisyonu’ tarafından yürütüleceği bildirilmiştir. Aydın’ımıza ve incir sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimize hayırlı olmasını dileriz.”
Aydın’ın üretim miktarı ve ihracatı ile dünya lideri konumunda olduğu kuru incirin rekolte tahmininin, bundan böyle Aydın’da yapılacağı ve açıklanacağı bildirildi.

AYDIN- Kuru incirde rekolte tahmin çalışmaları, 2019 ve sonrasında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğü’nde oluşturulacak olan ve Aydın Ticaret Odası Temsilcisi’nin de bulunduğu İl Kuru İncir Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından yürütülecek.

Aydın Ticaret Odası’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Aydın’ın üretim miktarı ve ihracatı ile dünya lideri konumunda olduğu kuru incirin rekolte tahmini bugüne kadar İzmir’de oluşturulan komisyonla İzmir’de açıklanırken, Eylül 2018’de Aydın Ticaret Odası‘nda gerçekleşen Aydın İnciri Sektör Toplantısı’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, yaptığı konuşmada, ‘En fazla üretimin ve en fazla ihracatın Aydın’da gerçekleştiği Aydın’ın gözbebeği, AB Coğrafi İşaret Tescili de Aydın Ticaret Odası tarafından alınmış Aydın İnciri’nin rekolte tahmini İzmir’de açıklanıyor olması akla aykırıdır. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından konunun değerlendirilip Aydın İnciri’nin rekolte tahmininin Aydın’da yapılması ve açıklanması elzemdir’ demişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gönderilen talimat ile kuru incirde rekolte tahmin çalışmaları, 2019 ve sonrasında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğü’nde oluşturulacak olan ve Aydın Ticaret Odası Temsilcisi’nin de bulunduğu ‘İl Kuru İncir Rekolte Tahmin Komisyonu’ tarafından yürütüleceği bildirilmiştir. Aydın’ımıza ve incir sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.