Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ramazandan sonra mideye birden yüklenmeyin

TEKNOLOJİ 04.07.2016 - 21:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3730+ kez okundu.
 

Ramazandan sonra mideye birden yüklenmeyin

Aydın Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar mide ve beslenmeye bağlı ani gelişen rahatsızlıkların genellikle aşırı sıcak ve aşırı tatlı tüketiminin olduğu dönemlerde yaşandığını belirterek “Ramazan’dan sonra mideye birden yüklenmeyin” dedi.

Ramazan boyu uzun süreli aç kalma döneminden sonra, bayram günlerinde normal yeme düzenine geçilip, tüketilen besin miktarında da artma eğilimi yaşandığını belirterek, sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabilecek rahatsızlıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Aydın Liva hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, bayram günleri haifif beslenin çağrısı yaptı. Başar, “Bayramın ilk gününde hafif gıdalar tüketin. Sucuk, salam, sosis, yağlı besinler ile börek gibi hamur işi gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Aşırı miktarda çikolata ve tatlı tüketimi mide yanması ve bağırsak bozukluklarına neden olabiliyor. Aynı şekilde fazla miktarda ve yağlı besin tüketimi de kişilerde; gaz, hazımsızlık, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları tetikliyor. Bunların yanı sıra, tansiyon yükselmesi de baş gösterebiliyor. Bu nedenle ölçülü yiyip içilmeli" dedi. “Sıvıyı bol tüketin” Özellikle sıcak günlerde sıvı tüketiminin önem arz ettiğini belirten İrem Başar, “Ramazan ayı boyunca su ve sıvı tüketimi azaldığı için vücutta oluşabilen sıvı kaybının yerine konması gerekiyor. Bu açıdan günde en az 2-2.5 litre su içilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, taze sıkılmış meyve suyu, az şekerli limonata ve az şekerli komposto gibi sıvı gıdalar eklenmesi de faydalı olacaktır” diyerek özellikle mevsim meyvelerinin bolca tüketilmesini önerdi.
Aydın Liva Hastanesi Diyetisyeni İrem Başar mide ve beslenmeye bağlı ani gelişen rahatsızlıkların genellikle aşırı sıcak ve aşırı tatlı tüketiminin olduğu dönemlerde yaşandığını belirterek “Ramazan’dan sonra mideye birden yüklenmeyin” dedi.

Ramazan boyu uzun süreli aç kalma döneminden sonra, bayram günlerinde normal yeme düzenine geçilip, tüketilen besin miktarında da artma eğilimi yaşandığını belirterek, sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabilecek rahatsızlıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Aydın Liva hastanesi Diyetisyeni İrem Başar, bayram günleri haifif beslenin çağrısı yaptı. Başar, “Bayramın ilk gününde hafif gıdalar tüketin. Sucuk, salam, sosis, yağlı besinler ile börek gibi hamur işi gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Aşırı miktarda çikolata ve tatlı tüketimi mide yanması ve bağırsak bozukluklarına neden olabiliyor. Aynı şekilde fazla miktarda ve yağlı besin tüketimi de kişilerde; gaz, hazımsızlık, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları tetikliyor. Bunların yanı sıra, tansiyon yükselmesi de baş gösterebiliyor. Bu nedenle ölçülü yiyip içilmeli" dedi.

“Sıvıyı bol tüketin”

Özellikle sıcak günlerde sıvı tüketiminin önem arz ettiğini belirten İrem Başar, “Ramazan ayı boyunca su ve sıvı tüketimi azaldığı için vücutta oluşabilen sıvı kaybının yerine konması gerekiyor. Bu açıdan günde en az 2-2.5 litre su içilmelidir. Sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, taze sıkılmış meyve suyu, az şekerli limonata ve az şekerli komposto gibi sıvı gıdalar eklenmesi de faydalı olacaktır” diyerek özellikle mevsim meyvelerinin bolca tüketilmesini önerdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.