Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Rahvan at yarışları renkli geçti

GENEL 01.05.2017 - 10:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3281+ kez okundu.
 

Rahvan at yarışları renkli geçti

Köşk'te 3. Geleneksel Rahvan At Yarışları renkli geçti

AYDIN- Köşk Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle 3.’sü düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları, Köşk Çayı Dörtdeğirmen Mevkii’nde yapıldı. Yarışları Aydın Valisi Ömer faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de izledi. Aydın’ın yanı sıra çevre illerden de çok sayıda rahvan atın katıldığı yarışlar oldukça çekişmeli geçti. Geleneksel spor dallarından ve ata sporumuz olan rahvan at yarışlarının yeni kuşaklara aktarılması ve yaşatılması amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti. Köşk ile Baklaköy Mahallesi arasında oluşturulan pistte sabah saatlerinde başlayan yarışlar akşam saatlerine kadar devam etti. Rahvan atların kategorilere ayrılarak gerçekleştirilen yarışlarında zaman zaman heyecanlı anlar yaşandı. Yarışlarda dereceye giren atların sahipleri ödüllendirilirken Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, etkinliğin geleneksel olarak devam edeceğini belirtti.
Köşk'te 3. Geleneksel Rahvan At Yarışları renkli geçti

AYDIN- Köşk Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle 3.’sü düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları, Köşk Çayı Dörtdeğirmen Mevkii’nde yapıldı. Yarışları Aydın Valisi Ömer faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de izledi.

Aydın’ın yanı sıra çevre illerden de çok sayıda rahvan atın katıldığı yarışlar oldukça çekişmeli geçti. Geleneksel spor dallarından ve ata sporumuz olan rahvan at yarışlarının yeni kuşaklara aktarılması ve yaşatılması amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

Köşk ile Baklaköy Mahallesi arasında oluşturulan pistte sabah saatlerinde başlayan yarışlar akşam saatlerine kadar devam etti. Rahvan atların kategorilere ayrılarak gerçekleştirilen yarışlarında zaman zaman heyecanlı anlar yaşandı. Yarışlarda dereceye giren atların sahipleri ödüllendirilirken Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, etkinliğin geleneksel olarak devam edeceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.