Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Rahvan at yarışları heyecanı yaşandı

GÜNCEL 19.03.2018 - 18:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4151+ kez okundu.
 

Rahvan at yarışları heyecanı yaşandı

Efeler Belediyesi tarafından, Kocagür Mahallesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Rahvan At Yarışları’, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde, şehitler anısına yapıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi tarafından Kocagür Mahallesi’ndeki yarışlarda; Çanakkale Savaşı'nda Türk askerinin yaşadığı zorlukların yaşanılıp hissedilmesi amacıyla, o dönemde askerlerin tükettiği ‘üzüm hoşafı’, vatandaşlara ikram edildi. Türkiye'nin çeşitli illerinden 72 rahvan atın katıldığı yarışlarda dereceye giren at sahipleri Efeler Belediyesi’nce, 6 bin 500 lira ile bin lira arasında değişen para ödülü ile ödüllendirildi. Her yıl geleneksel olarak Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü haftasında ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Rahvan At Yarışları’nın yapılacağını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Çanakkale Savaşları dünyada eşi benzeri olmayan ve görünmeyen bir kahramanlık destanıdır. Şehitlerimizin son karavanası olan hoşaf ve ekmek dağıtılarak Mehmetçiğimizin bu vatanı hangi şartlar altında müdefaa ettiğini hatırlatmak istedik. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınırlarımızı ve vatanımızı korumak adına Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yürütüyor. Mehmetçiklerimizin burnu kanamadan bu harekatın da zaferle sonuçlanmasını bekliyoruz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi. Yarış sonunda dereceye giren at sahiplerine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından ödülleri verildi.
Efeler Belediyesi tarafından, Kocagür Mahallesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Rahvan At Yarışları’, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümünde, şehitler anısına yapıldı.

AYDIN- Efeler Belediyesi tarafından Kocagür Mahallesi’ndeki yarışlarda; Çanakkale Savaşı'nda Türk askerinin yaşadığı zorlukların yaşanılıp hissedilmesi amacıyla, o dönemde askerlerin tükettiği ‘üzüm hoşafı’, vatandaşlara ikram edildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 72 rahvan atın katıldığı yarışlarda dereceye giren at sahipleri Efeler Belediyesi’nce, 6 bin 500 lira ile bin lira arasında değişen para ödülü ile ödüllendirildi.

Her yıl geleneksel olarak Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü haftasında ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Rahvan At Yarışları’nın yapılacağını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Çanakkale Savaşları dünyada eşi benzeri olmayan ve görünmeyen bir kahramanlık destanıdır. Şehitlerimizin son karavanası olan hoşaf ve ekmek dağıtılarak Mehmetçiğimizin bu vatanı hangi şartlar altında müdefaa ettiğini hatırlatmak istedik. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınırlarımızı ve vatanımızı korumak adına Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yürütüyor. Mehmetçiklerimizin burnu kanamadan bu harekatın da zaferle sonuçlanmasını bekliyoruz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Yarış sonunda dereceye giren at sahiplerine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından ödülleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.