Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Radyo tiyatrosu etkinliği düzenlendi

SANAT 02.05.2018 - 11:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3169+ kez okundu.
 

Radyo tiyatrosu etkinliği düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri radyo tiyatrosu etkinliği düzenledi.

AYDIN- ADÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş rehberliğinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Proje ekibinin hazırladığı radyo tiyatrosu etkinliğine Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi görme engelli vatandaşlar katıldı. Görme engelliler, 50 dakika süren radyo tiyatrosuna ilgiyle takip etti. Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi ile aynı sosyal sorumluluk projesinde yer almalarından mutluluk duyduklarını söyledi. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Salih Dilsiz, projenin amacının görme engelli vatandaşların sosyalleşmesi olduğunu ifade ederek, “Günümüzde radyo gibi hak ettiği ilgiyi görmeyen radyo tiyatrosunun görme engelli vatandaşlarımızın merak salmalarını sağlayıp onları sosyalleştirmek. 15 Şubat 1924’te Londra Radyosu’nda ‘Bir tehlikenin komedisi’ adlı oyunla başlangıcı olan radyo tiyatrosu ülkemizde 1970’li yıllarda ‘arkası yarın’ türünde yayınlanmaya başlamıştır. ‘Arkası yarın’ radyo tiyatrosu türü bir radyo klasiği olmuştur” dedi. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Önal ise, “Önceden görme engelliler için sesli betimlenmiş bir sinema filmini izleme oranı yüzde 5 bile değilken gelişen teknoloji sayesinde bugün 300 sinema filmi, bine yakın dizi film sesli betimleniyor. Buradaki radyo tiyatrosu da körler okulu tecrübesi olan görme engelliler için son derece önemli. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerine bu çalışma ile bizleri körler okulu dönemine götürdüğü için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Etkinliğin sonunda Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş tarafından Başkan Önal’a çiçek takdim edildi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri radyo tiyatrosu etkinliği düzenledi.

AYDIN- ADÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş rehberliğinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Proje ekibinin hazırladığı radyo tiyatrosu etkinliğine Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyesi görme engelli vatandaşlar katıldı. Görme engelliler, 50 dakika süren radyo tiyatrosuna ilgiyle takip etti. Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi ile aynı sosyal sorumluluk projesinde yer almalarından mutluluk duyduklarını söyledi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Salih Dilsiz, projenin amacının görme engelli vatandaşların sosyalleşmesi olduğunu ifade ederek, “Günümüzde radyo gibi hak ettiği ilgiyi görmeyen radyo tiyatrosunun görme engelli vatandaşlarımızın merak salmalarını sağlayıp onları sosyalleştirmek. 15 Şubat 1924’te Londra Radyosu’nda ‘Bir tehlikenin komedisi’ adlı oyunla başlangıcı olan radyo tiyatrosu ülkemizde 1970’li yıllarda ‘arkası yarın’ türünde yayınlanmaya başlamıştır. ‘Arkası yarın’ radyo tiyatrosu türü bir radyo klasiği olmuştur” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Önal ise, “Önceden görme engelliler için sesli betimlenmiş bir sinema filmini izleme oranı yüzde 5 bile değilken gelişen teknoloji sayesinde bugün 300 sinema filmi, bine yakın dizi film sesli betimleniyor. Buradaki radyo tiyatrosu da körler okulu tecrübesi olan görme engelliler için son derece önemli. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerine bu çalışma ile bizleri körler okulu dönemine götürdüğü için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş tarafından Başkan Önal’a çiçek takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.