Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

RIDVAN EŞİN’DEN MÜCAHİT AVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

GÜNCEL 21.10.2020 - 15:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2078+ kez okundu.
 

RIDVAN EŞİN’DEN MÜCAHİT AVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Eşin Gurup Yön. Kur. Bşk. Aydınlı iş insanı Av. Rıdvan Eşin, Mücahit Avcı hakkında dini değerleri aşağıladığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AYDIN - Eşin Gurup Yön. Kur. Bşk. Aydınlı iş insanı Av. Rıdvan Eşin, Mücahit Avcı hakkında dini değerleri aşağıladığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. EŞİN suç duyurusuna ilişkin; “Peygamberimizin ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Mücahit Avcı isimli şahsın ifadesi, dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır.” İfadelerini kullandı. Rıdvan Eşin, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi: “Dinimiz olan İslam da, İslam’ın Peygamberi Hz. Muhammed (sav) hadisi şeriflerinde Ashabın ne kadar kıymetli olduğunu aşağıdaki hadiste de görüleceği üzere ifade etmiştir. (Ashabıma dil uzatmakta Allah’tan korkun! Benden sonra onları kötü emellerinize alet etmeyin! Onları seven, beni sevdiği için sever. Beni sevmeyen de onları sevmez. Onları inciten beni incitmiş olur. Beni inciten de Allahü Teâlâyı incitmiş olur. Bunun da cezası gecikmeden verilir.) [Buhari] Bu hadislerden de anlaşılacağı üzere, Peygamberin Ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Bu sebeple şüpheli Mücahit avcı isimli şahsın Mus’ab bin Umeyr için; BU DÖNEMDE YAŞASA ŞÜPHESİZ AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YA DA İHALE TAKİPÇİSİ OLURDU şeklindeki ifadesi dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır. TCK’nın 216/3. Maddesine göre; Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Eşin Gurup Yön. Kur. Bşk. Aydınlı iş insanı Av. Rıdvan Eşin, Mücahit Avcı hakkında dini değerleri aşağıladığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

AYDIN - Eşin Gurup Yön. Kur. Bşk. Aydınlı iş insanı Av. Rıdvan Eşin, Mücahit Avcı hakkında dini değerleri aşağıladığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. EŞİN suç duyurusuna ilişkin; “Peygamberimizin ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Mücahit Avcı isimli şahsın ifadesi, dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır.” İfadelerini kullandı.

Rıdvan Eşin, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:

“Dinimiz olan İslam da, İslam’ın Peygamberi Hz. Muhammed (sav) hadisi şeriflerinde Ashabın ne kadar kıymetli olduğunu aşağıdaki hadiste de görüleceği üzere ifade etmiştir.

(Ashabıma dil uzatmakta Allah’tan korkun! Benden sonra onları kötü emellerinize alet etmeyin! Onları seven, beni sevdiği için sever. Beni sevmeyen de onları sevmez. Onları inciten beni incitmiş olur. Beni inciten de Allahü Teâlâyı incitmiş olur. Bunun da cezası gecikmeden verilir.) [Buhari]

Bu hadislerden de anlaşılacağı üzere, Peygamberin Ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Bu sebeple şüpheli Mücahit avcı isimli şahsın Mus’ab bin Umeyr için;

BU DÖNEMDE YAŞASA ŞÜPHESİZ AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YA DA İHALE TAKİPÇİSİ OLURDU şeklindeki ifadesi dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır.

TCK’nın 216/3. Maddesine göre; Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.