Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Putin'den Müslüman karşıtı partiye mali destek

SİYASET 08.12.2015 - 12:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2406+ kez okundu.
 

Putin'den Müslüman karşıtı partiye mali destek

Paris’teki terör saldırıları nedeniyle olağanüstü hâlin devam ettiği Fransa’da bölgesel seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) önde bitirdi. Bu partiye Rus Devlet Başkanı Putin'in maddi destek verdiği ortaya çıktı. Ulusal Cephe Partisi Lideri Le Pen'in Putin ile olan ilişkisi bundan sonra NATO, Avrupa ve Rusya üçgeninde nasıl bir boyut kazanacağı merak konusu oldu.

PUTİN İLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ FARANSA'DA SES GETİRMİŞTİ Le Pen'in partisi adına Rus bankalarından 10 milyon Euro kredi aldığının ortaya çıkmasıyla Putin-Le Pen ilişkisinin daha derin olduğu anlaşılmıştı. Ayrıca Fransa'da Le Pen hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Putin'in danışmanları ile Fransız siyasetçi arasındaki bazı telefon görüşmeleri kamuoyuna yansımıştı. Telefon görüşmeleri, Ukrayna krizi sürecinde Le Pen'in basın duyurularının Kremlin'de hazırlandığını göstermişti. Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği de aşırı sağcı medya kurumlarına her yıl yaklaşık 300 bin Euro yardımda buluyor. Le Pen'in partisi adına Rus bankalarından 10 milyon Euro kredi aldığının ortaya çıkmasıyla Putin-Le Pen ilişkisinin daha derin olduğu anlaşılmıştı. Ayrıca Fransa'da Le Pen hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Putin'in danışmanları ile Fransız siyasetçi arasındaki bazı telefon görüşmeleri kamuoyuna yansımıştı. Telefon görüşmeleri, Ukrayna krizi sürecinde Le Pen'in basın duyurularının Kremlin'de hazırlandığını göstermişti. Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği de aşırı sağcı medya kurumlarına her yıl yaklaşık 300-400 bin Euro yardımda buluyor. RUSYA AVRUPA'DAKİ BÜTÜN PARTİLERE MALİ DETEK VERİYOR Marine Le Pen sağcı Front National'ın Rus bankalarından para aldığını kabul etti. Bu itiraf açıkça ortaya koyuyor ki Kremlin Avrupadaki anti – European partilere arka çıkıyor. Le Pen Rusya bağlantılı First Czech-Russian Bank'tan 9 milyon euro aldığını kabul etti ama bunun politikalarına hiç bir etkisi olmadığı iddaa etti. Habere göre, Rusya bağlantılı bankalar Yunanistan'ın neo-faşist partisi Golden Dawn'a, Belçikalı Vlaams Belang, İtalyan Northern League, Macar Jobbik ve Avusturyalı Freedom Party'e de para yardımında bulunmuş. MÜSLÜMANLARA BASKI ARTACAK Fransa'da bölgesel seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin seçimleri önde bitirmesi Müslümanlar olmak üzere yabancılar açısından olumsuz bir sürecin habercisi. Le Pen liderliğindeki Ulusal Cephe'nin oyunu bu kadar arttırması, aşırı sağcı politikaların etkin olacağını gösteriyor.
Paris’teki terör saldırıları nedeniyle olağanüstü hâlin devam ettiği Fransa’da bölgesel seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) önde bitirdi. Bu partiye Rus Devlet Başkanı Putin'in maddi destek verdiği ortaya çıktı. Ulusal Cephe Partisi Lideri Le Pen'in Putin ile olan ilişkisi bundan sonra NATO, Avrupa ve Rusya üçgeninde nasıl bir boyut kazanacağı merak konusu oldu.

PUTİN İLE TELEFON GÖRÜŞMELERİ FARANSA'DA SES GETİRMİŞTİ

Le Pen'in partisi adına Rus bankalarından 10 milyon Euro kredi aldığının ortaya çıkmasıyla Putin-Le Pen ilişkisinin daha derin olduğu anlaşılmıştı. Ayrıca Fransa'da Le Pen hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Putin'in danışmanları ile Fransız siyasetçi arasındaki bazı telefon görüşmeleri kamuoyuna yansımıştı. Telefon görüşmeleri, Ukrayna krizi sürecinde Le Pen'in basın duyurularının Kremlin'de hazırlandığını göstermişti. Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği de aşırı sağcı medya kurumlarına her yıl yaklaşık 300 bin Euro yardımda buluyor. Le Pen'in partisi adına Rus bankalarından 10 milyon Euro kredi aldığının ortaya çıkmasıyla Putin-Le Pen ilişkisinin daha derin olduğu anlaşılmıştı. Ayrıca Fransa'da Le Pen hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, Putin'in danışmanları ile Fransız siyasetçi arasındaki bazı telefon görüşmeleri kamuoyuna yansımıştı. Telefon görüşmeleri, Ukrayna krizi sürecinde Le Pen'in basın duyurularının Kremlin'de hazırlandığını göstermişti. Rusya'nın Fransa Büyükelçiliği de aşırı sağcı medya kurumlarına her yıl yaklaşık 300-400 bin Euro yardımda buluyor.

RUSYA AVRUPA'DAKİ BÜTÜN PARTİLERE MALİ DETEK VERİYOR

Marine Le Pen sağcı Front National'ın Rus bankalarından para aldığını kabul etti. Bu itiraf açıkça ortaya koyuyor ki Kremlin Avrupadaki anti – European partilere arka çıkıyor. Le Pen Rusya bağlantılı First Czech-Russian Bank'tan 9 milyon euro aldığını kabul etti ama bunun politikalarına hiç bir etkisi olmadığı iddaa etti. Habere göre, Rusya bağlantılı bankalar Yunanistan'ın neo-faşist partisi Golden Dawn'a, Belçikalı Vlaams Belang, İtalyan Northern League, Macar Jobbik ve Avusturyalı Freedom Party'e de para yardımında bulunmuş.

MÜSLÜMANLARA BASKI ARTACAK

Fransa'da bölgesel seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin seçimleri önde bitirmesi Müslümanlar olmak üzere yabancılar açısından olumsuz bir sürecin habercisi. Le Pen liderliğindeki Ulusal Cephe'nin oyunu bu kadar arttırması, aşırı sağcı politikaların etkin olacağını gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.