Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pusula’lılar teknik gezi düzenledi

EĞİTİM 22.10.2018 - 18:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1930+ kez okundu.
 

Pusula’lılar teknik gezi düzenledi

Pusula Temel Lisesi 17 Ekim Çarşamba günü Coğrafya ve Fizik Dersi işbirliği ile ‘Aydında Enerji’ temalı teknik gezi düzenledi.

AYDIN- Yaşayarak öğrenme modelini kendine ilke edindiği belirtilen Pusula Lisesi’nin ilk durağı Efeler Jeotermal Santrali’ydi. Jeotermal enerjinin dünyadaki yeri, teknik işleyişi, avantajları ve dezavantajları, Aydın’a etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı. 2. durak ise yapımı 2010 yılında tamamlanan, hem sulama, hem enerji, hem de taşkın koruma özelliğine sahip, Silindirle Sıkıştırılmış Beton Gövde kategorisinde Dünya’nın 5.,Avrupa’nın ise en yüksek barajı olarak belirlenen Çine Adnan Menderes Barajı’ydı. Enerji sistemi, işleyişi, elektrik üretim sahaları, uzman mühendisler rehberliğinde incelendi. HES’lerin avantaj ve dezavantajları, Çine’nin HES’ten sonraki durumu değerlendirildi. 3. durak ise Güneş Enerjisi Sistemleri oldu. Güneş panelleri, çalışma prensipleri, Türkiye’nin potansiyeli, güneş enerjisi üretiminde Aydın’ın payı değerlendirildi. Öğrenciler, ‘Pusulalı Gençler Enerji’ temalı bu teknik geziyle hem keyifli vakit geçirdiler, hem de okulda öğrendiklerini yerinde pekiştirdiler.
Pusula Temel Lisesi 17 Ekim Çarşamba günü Coğrafya ve Fizik Dersi işbirliği ile ‘Aydında Enerji’ temalı teknik gezi düzenledi.

AYDIN- Yaşayarak öğrenme modelini kendine ilke edindiği belirtilen Pusula Lisesi’nin ilk durağı Efeler Jeotermal Santrali’ydi. Jeotermal enerjinin dünyadaki yeri, teknik işleyişi, avantajları ve dezavantajları, Aydın’a etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

2. durak ise yapımı 2010 yılında tamamlanan, hem sulama, hem enerji, hem de taşkın koruma özelliğine sahip, Silindirle Sıkıştırılmış Beton Gövde kategorisinde Dünya’nın 5.,Avrupa’nın ise en yüksek barajı olarak belirlenen Çine Adnan Menderes Barajı’ydı. Enerji sistemi, işleyişi, elektrik üretim sahaları, uzman mühendisler rehberliğinde incelendi. HES’lerin avantaj ve dezavantajları, Çine’nin HES’ten sonraki durumu değerlendirildi.

3. durak ise Güneş Enerjisi Sistemleri oldu. Güneş panelleri, çalışma prensipleri, Türkiye’nin potansiyeli, güneş enerjisi üretiminde Aydın’ın payı değerlendirildi.

Öğrenciler, ‘Pusulalı Gençler Enerji’ temalı bu teknik geziyle hem keyifli vakit geçirdiler, hem de okulda öğrendiklerini yerinde pekiştirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.