Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pusula Temel Lisesi topluma hizmet ediyor

EĞİTİM 02.11.2018 - 14:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2179+ kez okundu.
 

Pusula Temel Lisesi topluma hizmet ediyor

Pusulalı gençler Özel Aydın Yaşlı Bakım Merkezi’nde toplam 20 hafta sürecek olan toplum hizmeti çalışmasına gönüllü olarak başladılar.

AYDIN- Benlik gelişim sürecinde kritik aşamalardan biri olan 12-19 yaş aralığı çocukların kimlik gelişimlerinin en üst seviyede olduğu ve mesleki tercihler için ilk adımların atıldığı dönemdir. Bu dönem de doğru sosyal sorumluluk projeleri, topluma hizmet uygulamaları, öğrencilerin toplumsal problemler konusunda duyarlılığının artmasına yardımcı olur. Problem tespiti, veri toplama, aktiviteler uygulama ve yönetme, değerlendirme ve öğrendiklerini paylaşabilme gibi mesleki hayatlarının her aşamasında kullanmak durumunda oldukları bu becerilerini geliştirme fırsatları elde edeceklerdir. Topluma hizmet uygulamaları sayesinde, öğrenciler toplumsal problemleri belirleyerek bu problemlerin çözümlendirilmesi sürecini yöneterek toplum içerisinde toplum problemlerine duyarlı birer birey olabilmek için gerekli becerilerini geliştirebilirler. Pusula Temel Lisesi;10.Sınıf öğrencileri Ezgi Doğan, Sena Kayı, Oğuz Göknil, Nilay Bulut ve Sinem Şahin melekleriyle gurur duyuyor.
Pusulalı gençler Özel Aydın Yaşlı Bakım Merkezi’nde toplam 20 hafta sürecek olan toplum hizmeti çalışmasına gönüllü olarak başladılar.

AYDIN- Benlik gelişim sürecinde kritik aşamalardan biri olan 12-19 yaş aralığı çocukların kimlik gelişimlerinin en üst seviyede olduğu ve mesleki tercihler için ilk adımların atıldığı dönemdir. Bu dönem de doğru sosyal sorumluluk projeleri, topluma hizmet uygulamaları, öğrencilerin toplumsal problemler konusunda duyarlılığının artmasına yardımcı olur. Problem tespiti, veri toplama, aktiviteler uygulama ve yönetme, değerlendirme ve öğrendiklerini paylaşabilme gibi mesleki hayatlarının her aşamasında kullanmak durumunda oldukları bu becerilerini geliştirme fırsatları elde edeceklerdir.

Topluma hizmet uygulamaları sayesinde, öğrenciler toplumsal problemleri belirleyerek bu problemlerin çözümlendirilmesi sürecini yöneterek toplum içerisinde toplum problemlerine duyarlı birer birey olabilmek için gerekli becerilerini geliştirebilirler.

Pusula Temel Lisesi;10.Sınıf öğrencileri Ezgi Doğan, Sena Kayı, Oğuz Göknil, Nilay Bulut ve Sinem Şahin melekleriyle gurur duyuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.