Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Posacı, üreticilerimizin zararları ile ilgi çalışmalar devam ediyor

EKONOMİ 30.05.2020 - 18:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4086+ kez okundu.
 

Posacı, üreticilerimizin zararları ile ilgi çalışmalar devam ediyor

Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, sıcaklardan zarar gören Nazilli bölgesindeki üreticilerin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

AYDIN - Posacı konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “16-19 Mayıs Tarihlerinde Kuyucak ve Nazilli İlçelerimizde yaşanan aşırı sıcaklık değişimine bağlı olarak özellikle portakal bahçelerinin tamamında meyve dökme şeklinde zarar meydana gelmiş, sıcaklığın olumsuz etkisi bugünlerde daha da belirgin ortaya çıkmıştır. Derhal yapılan ön tespitlere göre yaşanan ani sıcaklık değişiminden 22.000 dekar alanda ve değeri 60.000.000 TL olan ürün etkilenmiş olup zarar 80 oranındadır. Konuyla alakalı çalışmalar Tarım İl Müdürlüğü’nce ivedi bir şekilde yürütülmekte olup kesin tespit önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacaktır. Zarar gören üreticilerimizin borç erteleme ve benzeri kolaylıklardan faydalanmak için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimle saygılarımı sunarım.”
Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, sıcaklardan zarar gören Nazilli bölgesindeki üreticilerin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

AYDIN - Posacı konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“16-19 Mayıs Tarihlerinde Kuyucak ve Nazilli İlçelerimizde yaşanan aşırı sıcaklık değişimine bağlı olarak özellikle portakal bahçelerinin tamamında meyve dökme şeklinde zarar meydana gelmiş, sıcaklığın olumsuz etkisi bugünlerde daha da belirgin ortaya çıkmıştır.

Derhal yapılan ön tespitlere göre yaşanan ani sıcaklık değişiminden 22.000 dekar alanda ve değeri 60.000.000 TL olan ürün etkilenmiş olup zarar 80 oranındadır.

Konuyla alakalı çalışmalar Tarım İl Müdürlüğü’nce ivedi bir şekilde yürütülmekte olup kesin tespit önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacaktır.

Zarar gören üreticilerimizin borç erteleme ve benzeri kolaylıklardan faydalanmak için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimle saygılarımı sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.