Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

PKK'da büyük isyan!

SİYASET 09.10.2015 - 17:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2565+ kez okundu.
 

PKK'da büyük isyan!

Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk sözde Serhat Kantonunda (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) güvenlik güçleri tarafından bozguna uğratılması telsiz konuşmalarına yansıdı.

PKK'lılar arasında büyük tartışmaların yaşandığı; yapılması planlanan operasyonlara bazı alt kadrodaki yönetici kesimin karşı çıktığı ve merkeze isyana gidecek ölçüde açıklamalarda bulunduğu telsiz görüşmelerinden anlaşıldı. Bölücü terör örgütü PKK'nın son dönemde Doğu Anadolu'da terör eylemlerini tırmandırdığı aslında dikkatli gözlerden kaçmıyordu. "PKK, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum"un bir bölümünde faaliyetlerini artırıp sıkıntı oluşturmaya başlamış ve 2 Ağustos 2015 saat 03.00 sularında Doğubayazıt'ta meydana gelen saldırıyla doruk noktasına ulaşmıştı. Kandil'deki terörist Cemil Bayık'ın en sıkı adamlarından olan sözde Serhat eyalet sorumlusu Yusuf Şek bölgeye kaydırılmış, terör eylemlerinin arttırılması için talimatlandırılmıştı. Bu kritik bölgede ve çizilen hatta sessiz sedasız Suriye kuzeyindekine benzer bir kanton bölge ilan etmeye hazırlanıyorlardı. Güvenlik ve istihbarat birimleri bölücü terör örgütünün ilan etmeye hazırlandığı "ilk kanton bölge" için şu önemli tespiti de yapıyordu: "Ağrı'da Yusuf Şek'e yakınlığı ile bilinen bir şahsın Belediye Başkanı, sözde barışçıl yanlı tutumuyla algılatılmaya çalışılan ve AB'nin kendisini çok sevdiği bir bayanın buradan milletvekili seçtirilmesi tesadüf değil. Planları tutarsa bu iki şahsiyetten birini Kanton Başkanı olarak ilan edecekler. Ayrıca ilk sözde kantonun bu bölgede planlanmasının ardında Ermenistan'ın desteği ve bu ülkeden sağlanacak askeri ve eleman yardımı da var. Zaten Ermenistan'daki PKK kampları da bilinen gerçek." 24 Temmuz 2015'ten sonra başlatılan Ağrı ve Tendürek operasyonları terör örgütünün bu hayallerini suya düşürdü. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bu operasyonlarda, verilen zayiattan öte güvenlik kuvvetlerinin ele geçirdiği önemli bilgi, belge ve malzemeler BTÖ'yü ve sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek'i ciddi şekilde rahatsız etti.
Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk sözde Serhat Kantonunda (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) güvenlik güçleri tarafından bozguna uğratılması telsiz konuşmalarına yansıdı.

PKK'lılar arasında büyük tartışmaların yaşandığı; yapılması planlanan operasyonlara bazı alt kadrodaki yönetici kesimin karşı çıktığı ve merkeze isyana gidecek ölçüde açıklamalarda bulunduğu telsiz görüşmelerinden anlaşıldı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın son dönemde Doğu Anadolu'da terör eylemlerini tırmandırdığı aslında dikkatli gözlerden kaçmıyordu. "PKK, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum"un bir bölümünde faaliyetlerini artırıp sıkıntı oluşturmaya başlamış ve 2 Ağustos 2015 saat 03.00 sularında Doğubayazıt'ta meydana gelen saldırıyla doruk noktasına ulaşmıştı.

Kandil'deki terörist Cemil Bayık'ın en sıkı adamlarından olan sözde Serhat eyalet sorumlusu Yusuf Şek bölgeye kaydırılmış, terör eylemlerinin arttırılması için talimatlandırılmıştı. Bu kritik bölgede ve çizilen hatta sessiz sedasız Suriye kuzeyindekine benzer bir kanton bölge ilan etmeye hazırlanıyorlardı.

Güvenlik ve istihbarat birimleri bölücü terör örgütünün ilan etmeye hazırlandığı "ilk kanton bölge" için şu önemli tespiti de yapıyordu:

"Ağrı'da Yusuf Şek'e yakınlığı ile bilinen bir şahsın Belediye Başkanı, sözde barışçıl yanlı tutumuyla algılatılmaya çalışılan ve AB'nin kendisini çok sevdiği bir bayanın buradan milletvekili seçtirilmesi tesadüf değil. Planları tutarsa bu iki şahsiyetten birini Kanton Başkanı olarak ilan edecekler. Ayrıca ilk sözde kantonun bu bölgede planlanmasının ardında Ermenistan'ın desteği ve bu ülkeden sağlanacak askeri ve eleman yardımı da var. Zaten Ermenistan'daki PKK kampları da bilinen gerçek."

24 Temmuz 2015'ten sonra başlatılan Ağrı ve Tendürek operasyonları terör örgütünün bu hayallerini suya düşürdü. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bu operasyonlarda, verilen zayiattan öte güvenlik kuvvetlerinin ele geçirdiği önemli bilgi, belge ve malzemeler BTÖ'yü ve sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek'i ciddi şekilde rahatsız etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.