Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Piyasa gözetim ve denetimleri sürüyor

GENEL 11.09.2017 - 11:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3949+ kez okundu.
 

Piyasa gözetim ve denetimleri sürüyor

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Ağustos içerisinde yapılan denetimlerde bir iş yerine bin 206 lira ceza kesildi.

AYDIN- Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’ne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlükleri’ne veya İlçe Kaymakamlıkları’na intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor. Aydın’da Ağustos ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü’ne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 21 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 2’si bankacılık işlemleri, 17’si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 9’u cep telefonu, ikişer adet mobilya ve otomotiv ve birer adet cam balkon, klima, ankastre fırın ve kooperatif ile 2’si paket tur sözleşmeleri şikayetlerinden oluştu. İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nca ay içinde 17 Ağustos 2017 ve 23 Ağustos 2017 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 14’ü tüketici lehine, 9’u tüketici aleyhine ve 6’sı uzlaşma olmak üzere toplam 29 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı tarafından tüketici şikayetlerini incelemek üzere 40 bilirkişi ataması yapıldı. Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Kuşadası, Köşk ve Nazilli ilçelerinde 6 işyerindeki 30 üründe fiyat etiketi, 2 işyerine 2 üründe reklam ve tanıtım ile 1 işyerinde işyeri dışında satış sözleşmeleri yönünden denetim yapıldı. 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun Kapsamında İlimiz Kuşadası ve Nazilli İlçelerinde; 7 işyerinde denetim yapılmış olup 138 ürün denetlendi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında bir işyerinde 1 adet işyeri dışında yapılan satış sözleşmeleri üzerinde yapılan denetim sonucunda tespit edilen aykırılıktan dolayı bin 206 TL idari para cezası uygulandı.
Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Ağustos içerisinde yapılan denetimlerde bir iş yerine bin 206 lira ceza kesildi.

AYDIN- Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’ne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlükleri’ne veya İlçe Kaymakamlıkları’na intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Aydın’da Ağustos ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğü’ne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 21 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 2’si bankacılık işlemleri, 17’si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 9’u cep telefonu, ikişer adet mobilya ve otomotiv ve birer adet cam balkon, klima, ankastre fırın ve kooperatif ile 2’si paket tur sözleşmeleri şikayetlerinden oluştu.

İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nca ay içinde 17 Ağustos 2017 ve 23 Ağustos 2017 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 14’ü tüketici lehine, 9’u tüketici aleyhine ve 6’sı uzlaşma olmak üzere toplam 29 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı tarafından tüketici şikayetlerini incelemek üzere 40 bilirkişi ataması yapıldı.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Çalışmaları

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Kuşadası, Köşk ve Nazilli ilçelerinde 6 işyerindeki 30 üründe fiyat etiketi, 2 işyerine 2 üründe reklam ve tanıtım ile 1 işyerinde işyeri dışında satış sözleşmeleri yönünden denetim yapıldı. 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun Kapsamında İlimiz Kuşadası ve Nazilli İlçelerinde; 7 işyerinde denetim yapılmış olup 138 ürün denetlendi.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında bir işyerinde 1 adet işyeri dışında yapılan satış sözleşmeleri üzerinde yapılan denetim sonucunda tespit edilen aykırılıktan dolayı bin 206 TL idari para cezası uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.