Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Petrolü işte böyle sondajlamış

EKONOMİ 20.09.2015 - 02:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2691+ kez okundu.
 

Petrolü işte böyle sondajlamış

İpek-Koza, devletin sondajla bulduğu petrol kuyuların sınırında paralel kuyular açarak üretim yaptı.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağladığı gerekçesiyle operasyon yapılan Koza İpek Holding’in petroldeki yeni oyunu deşifre oldu. Batman’ın Kozluk İlçesi’nde Türkiye Petrolleri A.Ş’nin tam sınırında kuyu açarak petrol çıkaran Koza İpek Holding’in başkanı Akın İpek’in, “TPAO bizim ürettiğimiz petrolü almıyor” iddiasının altında yatan gerçek nedenler belli oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, ilk olarak 2010 yılı Şubat ayında TP’nin Yemişlik-3 sahasının sınırında bir kuyu açtığını anlattı. Bakan Alaboyun, TP’nin keşifleri ile petrol rezervinin bulunduğu bu alanda İpek şirketinin 2013 yılı Eylül ayında bu bölgede TP’ye sınır iki kuyu daha açma konusunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (PİGM) girişiminde bulunduğunu anlattı. Alaboyun, “Ruhsat komşuluğu yönünden ortaya çıkabilecek ihtilaf nedeniyle TPAO ruhsatının sınırına 10 metre mesafedeki İpek Koza-2 ve 320 metre mesafedeki İpek Koza-3 kuyularını açmaması konusunda PİGM tarafından 2 Ekim 2013 tarihinde uyarılmıştır. Buna rağmen, Şirket 30 Ekim 2013-2 Ocak 2014 tarihleri arasında İpek Koza-2 kuyusu açmış ve faaliyetini sürdürmüştür” dedi. Sahada İpek Şirketi tarafından 2 adet kuyudan toplam 91 bin 192 varil üretim yapıldı. Aralık 2014 verilerine göre günlük ortalama 123 varil üretim faaliyetinde bulunuldu.
İpek-Koza, devletin sondajla bulduğu petrol kuyuların sınırında paralel kuyular açarak üretim yaptı.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağladığı gerekçesiyle operasyon yapılan Koza İpek Holding’in petroldeki yeni oyunu deşifre oldu. Batman’ın Kozluk İlçesi’nde Türkiye Petrolleri A.Ş’nin tam sınırında kuyu açarak petrol çıkaran Koza İpek Holding’in başkanı Akın İpek’in, “TPAO bizim ürettiğimiz petrolü almıyor” iddiasının altında yatan gerçek nedenler belli oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, ilk olarak 2010 yılı Şubat ayında TP’nin Yemişlik-3 sahasının sınırında bir kuyu açtığını anlattı. Bakan Alaboyun, TP’nin keşifleri ile petrol rezervinin bulunduğu bu alanda İpek şirketinin 2013 yılı Eylül ayında bu bölgede TP’ye sınır iki kuyu daha açma konusunda Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (PİGM) girişiminde bulunduğunu anlattı.

Alaboyun, “Ruhsat komşuluğu yönünden ortaya çıkabilecek ihtilaf nedeniyle TPAO ruhsatının sınırına 10 metre mesafedeki İpek Koza-2 ve 320 metre mesafedeki İpek Koza-3 kuyularını açmaması konusunda PİGM tarafından 2 Ekim 2013 tarihinde uyarılmıştır. Buna rağmen, Şirket 30 Ekim 2013-2 Ocak 2014 tarihleri arasında İpek Koza-2 kuyusu açmış ve faaliyetini sürdürmüştür” dedi. Sahada İpek Şirketi tarafından 2 adet kuyudan toplam 91 bin 192 varil üretim yapıldı. Aralık 2014 verilerine göre günlük ortalama 123 varil üretim faaliyetinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.