Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %1,4 arttı

SAĞLIK 08.12.2015 - 16:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1635+ kez okundu.
 

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %1,4 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,4 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %0,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,7, otomotiv yakıtı satışları %0,2 arttı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %1,4 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %5,0 arttı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %5,1 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %0,4 azaldı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,8 azaldı. Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 arttı Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %8,6 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,1 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise %7,0 arttı. Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %8,0 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %0,7 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %9,0 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %0,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,7 azaldı. Perakende ciro bir önceki aya göre %1,8 arttı Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,8 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %1,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %3,2 artarken, otomotiv yakıtı satışları %0,2 azaldı. Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9 arttı Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %17,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %8,3 artarken, otomotiv yakıtı satışları %2,8 azaldı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,4 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %0,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,7, otomotiv yakıtı satışları %0,2 arttı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %1,4 arttı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %5,0 arttı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %5,1 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %0,4 azaldı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,8 azaldı.

Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %8,6 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %1,1 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise %7,0 arttı.

Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları %8,0 azaldı, elektrikli eşya ve mobilya satışları %0,7 azaldı, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %9,0 arttı, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları %0,2 arttı, posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,7 azaldı.

Perakende ciro bir önceki aya göre %1,8 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,8 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %1,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %3,2 artarken, otomotiv yakıtı satışları %0,2 azaldı.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,9 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları %17,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %8,3 artarken, otomotiv yakıtı satışları %2,8 azaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.