Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Pembe Süpermen' ölüm saçıyor

SANAT 07.01.2015 - 13:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3761+ kez okundu.
 

'Pembe Süpermen' ölüm saçıyor

İsveç’in başkenti Stockholm’de "Pembe Süpermen" adıyla satılan uyuşturucu haplar ölüm saçıyor.

Stockholm Uyuşturucu Suçlar Bölümü Araştırmacısı Annika Ljung konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “En son bugün bilgilendirildim. Bu hapları kullanan bir kişi daha hayatını kaybetti. Kişi üzerinde adli tıp araştırmalarını henüz tamamlamadı fakat ölüm olayının Süpermen haplarından olduğu anlaşılıyor" dedi. Pembe renkte olan hapların birden fazla alındığında etkisini daha çabuk gösterdiğini ifade eden Ljung, "İlk hapın fazla bir etkisi yok ya da uzun süre beklemek gerekiyor. Bu durumda ikinci hap alındığında etkisi büyük ölçüde artıyor" dedi. Stockholm’de ölenlerin 17 ve 25 yaşlarında olması hapın daha çok genç kesime hitap ettiğini ortaya koyuyor. Bu hapların İsveç’te yeni görülmesi nedeniyle kurumlar da henüz tam gerekli araştırmaları yapabilmiş değiller.
İsveç’in başkenti Stockholm’de "Pembe Süpermen" adıyla satılan uyuşturucu haplar ölüm saçıyor.

Stockholm Uyuşturucu Suçlar Bölümü Araştırmacısı Annika Ljung konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “En son bugün bilgilendirildim. Bu hapları kullanan bir kişi daha hayatını kaybetti. Kişi üzerinde adli tıp araştırmalarını henüz tamamlamadı fakat ölüm olayının Süpermen haplarından olduğu anlaşılıyor" dedi.

Pembe renkte olan hapların birden fazla alındığında etkisini daha çabuk gösterdiğini ifade eden Ljung, "İlk hapın fazla bir etkisi yok ya da uzun süre beklemek gerekiyor. Bu durumda ikinci hap alındığında etkisi büyük ölçüde artıyor" dedi.

Stockholm’de ölenlerin 17 ve 25 yaşlarında olması hapın daha çok genç kesime hitap ettiğini ortaya koyuyor. Bu hapların İsveç’te yeni görülmesi nedeniyle kurumlar da henüz tam gerekli araştırmaları yapabilmiş değiller.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.