Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Pehlivan develer Ortaklar Arenası'nda buluştu

KÜLTÜR 24.02.2020 - 15:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3111+ kez okundu.
 

Pehlivan develer Ortaklar Arenası'nda buluştu

Kıran kırana güreşen develer izleyenlerin nefeslerini kesti

AYDIN- Aydın'da kış sezonunun en önemli etkinlikleri arasında yer alan ve her hafta sonu bir bölgede yapılan deve güreşlerine bu gün Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi'nde devam edildi.  Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in öncülüğünde gerçekleştirilen güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki değişik illerden gelen yaklaşık 100 pehlivan deve kıran kırana güreşti. Zaman zaman rakibinden korkup kaçan develer ise heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Sabah saatlerinde Ortaklar Arenası'nda başlayan güreşlere güreşseverler de yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olması nedeniyle pek çok kişi bir yandan güreşleri izlerken diğer yanda da piknik yaptı. Zaman zaman kendilerine ayrılan süre içerisinde yenişemeyen develeri ayırmak isteyen urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşlerde derece alan develerin sahipleri kupa ve para ödülü ile ödüllendirildi. Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, güreşlere erkeklerin yanı sıra bayanlar da yoğun ilgi gösterdi.
Kıran kırana güreşen develer izleyenlerin nefeslerini kesti

AYDIN- Aydın'da kış sezonunun en önemli etkinlikleri arasında yer alan ve her hafta sonu bir bölgede yapılan deve güreşlerine bu gün Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi'nde devam edildi. 

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in öncülüğünde gerçekleştirilen güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki değişik illerden gelen yaklaşık 100 pehlivan deve kıran kırana güreşti. Zaman zaman rakibinden korkup kaçan develer ise heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Sabah saatlerinde Ortaklar Arenası'nda başlayan güreşlere güreşseverler de yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olması nedeniyle pek çok kişi bir yandan güreşleri izlerken diğer yanda da piknik yaptı. Zaman zaman kendilerine ayrılan süre içerisinde yenişemeyen develeri ayırmak isteyen urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşlerde derece alan develerin sahipleri kupa ve para ödülü ile ödüllendirildi.

Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, güreşlere erkeklerin yanı sıra bayanlar da yoğun ilgi gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.