Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pehlivan, CHP’yi samimi bulmuyor

SİYASET 01.11.2018 - 11:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2299+ kez okundu.
 

Pehlivan, CHP’yi samimi bulmuyor

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, TBMM’de reddedilen JES’lerin araştırılmasıyla ilgili önerge konusunda CHP’yi samimi bulmadıklarını, siyasi rant peşinde olduklarını öne sürdü.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin, geçtiğimiz günlerde Aydın’daki jeotermal enerji santralleriyle ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesinin yankıları sürerken, tartışma da bu noktada başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin neden ret oyu kullandığını, jeotermal elektrik santralleri ve Aydın’a etkilerini MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan’a sorduk. “Yenilenebilir enerji kaynaklarına biz de karşı değiliz. Bizler yenilenebilir doğal enerjinin uygun bir şekilde kullanılasının taraftarıyız. Yani doğaya, havaya, suya ve insanoğluna zarar vermeden, bunun topraktan çıktığı şekilde, aynı ısıyla toprağa enjekte edilip, çevreye zarar verilmeden ve tedbirli denetlemesi taraftarıyız‘’ diyen MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, şunları söyledi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetiminde CHP var. Jeotermal enerjinin kullanılmasında Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi yetkileri var. İzin ve ruhsatı onlar veriyor. Madem jeotermale karşılar, ruhsatlar neden veriliyor? Burada bir samimiyetsizlik var. Sultanhisar’da buna müsaade ettiler. Samimi davranmak lazım. JES (jeotermal enerji santrali)’lerden kaynaklı, Aydın’ın çevre kirliliği, havada olumsuz anlamda yarattığı etki, Büyük Menderes Nehri ve diğer çevre kirlilikleriyle alakalı, önceki dönem Milletvekilimiz şu anki MHP Gene Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, konuyu meclise hem öneri olarak, hem de meclis kürsüsünde defalarca dile getirmiştir. Bu konuda MHP, yıllardan beri üstüne düşen görevleri fazlasıyla ifa etti, elinden geldiğince mücadele verdi ve vermeye de devam edecektir. Öteki arkadaşların biraz durumdan vazife çıkarması söz konusu. Bu siyasi nemalanmadır, samimi görmüyoruz.’’ Aydın’ın jeotermal sorunu hakkında MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’nun, mecliste yaptığı konuşmasını değerlendiren Başkan Pehlivan, bu konuşmanın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, MHP’li belediyelerin, milliyetçi insanların çevreye ve doğaya karşı ne kadar hassasiyet gösterdiğinin bir ölçüsü olduğunu belirtip, “İzmir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’yu telefonla arayarak hem yazılı, hem de sözlü teşekkürümüzü sunduk. Kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz’’ dedi. Haber: Muhammet ÖZDEMİR
MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, TBMM’de reddedilen JES’lerin araştırılmasıyla ilgili önerge konusunda CHP’yi samimi bulmadıklarını, siyasi rant peşinde olduklarını öne sürdü.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin, geçtiğimiz günlerde Aydın’daki jeotermal enerji santralleriyle ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesinin yankıları sürerken, tartışma da bu noktada başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin neden ret oyu kullandığını, jeotermal elektrik santralleri ve Aydın’a etkilerini MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan’a sorduk.

“Yenilenebilir enerji kaynaklarına biz de karşı değiliz. Bizler yenilenebilir doğal enerjinin uygun bir şekilde kullanılasının taraftarıyız. Yani doğaya, havaya, suya ve insanoğluna zarar vermeden, bunun topraktan çıktığı şekilde, aynı ısıyla toprağa enjekte edilip, çevreye zarar verilmeden ve tedbirli denetlemesi taraftarıyız‘’ diyen MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, şunları söyledi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetiminde CHP var. Jeotermal enerjinin kullanılmasında Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi yetkileri var. İzin ve ruhsatı onlar veriyor. Madem jeotermale karşılar, ruhsatlar neden veriliyor? Burada bir samimiyetsizlik var. Sultanhisar’da buna müsaade ettiler. Samimi davranmak lazım. JES (jeotermal enerji santrali)’lerden kaynaklı, Aydın’ın çevre kirliliği, havada olumsuz anlamda yarattığı etki, Büyük Menderes Nehri ve diğer çevre kirlilikleriyle alakalı, önceki dönem Milletvekilimiz şu anki MHP Gene Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, konuyu meclise hem öneri olarak, hem de meclis kürsüsünde defalarca dile getirmiştir. Bu konuda MHP, yıllardan beri üstüne düşen görevleri fazlasıyla ifa etti, elinden geldiğince mücadele verdi ve vermeye de devam edecektir. Öteki arkadaşların biraz durumdan vazife çıkarması söz konusu. Bu siyasi nemalanmadır, samimi görmüyoruz.’’

Aydın’ın jeotermal sorunu hakkında MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’nun, mecliste yaptığı konuşmasını değerlendiren Başkan Pehlivan, bu konuşmanın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, MHP’li belediyelerin, milliyetçi insanların çevreye ve doğaya karşı ne kadar hassasiyet gösterdiğinin bir ölçüsü olduğunu belirtip, “İzmir Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’yu telefonla arayarak hem yazılı, hem de sözlü teşekkürümüzü sunduk. Kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz’’ dedi. Haber: Muhammet ÖZDEMİR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.