Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Pehlivan boğalar kozlarını paylaştı

GÜNCEL 12.11.2018 - 12:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1949+ kez okundu.
 

Pehlivan boğalar kozlarını paylaştı

Yörüklerin en önemli kültürlerinden biri haline gelen boğa güreşleri, bu hafta Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Arada kalan değnekçi yere yığıldı.

AYDIN- Ege ve Karadeniz’den güreşlere katılan 134 adet pehlivan boğa, kıran kırana güreşirken sabahın erken saatlerinde başlayan güreşler hava kararıncaya kadar devam etti. Güreşler sırasında bir boğanın hışmına uğrayan değnekçi yer yığıldı. Çevredekilerin yardımıyla ayağa kaldırılan şahısın durumun iyi olduğu öğrenildi. Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen boğa güreşlerine Ege ve Karadeniz Bölgesi’nin çeşitli illerden 67 çift boğa katıldı. Atça Boğa Güreşi Arenası’nda gerçekleştirilen güreşlerde özel karşılaşmalar da yapıldı. Binlerce kişinin izlediği güreşlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası’nda Mustafa Barut’un Kılıçarslan adlı boğası ile Artvin’den Sancar adlı Boğa güreşti. Kılıçarslan adlı boğa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kupasını kazandı. Süperbaş güreşlerinde ise Hasan Dişsiz’in Çakıcı Adalı Kardeşler’in Alanyalı Boğası güreşti. Çakıcı süperbaş kupasını aldı. Baş güreşlerinde ise Aykut Aslan’ın Dirgimeli boğası ile Ali Gökçe’nin Karakatliam adlı boğası karşılaştı. Baş güreşlerinin galibi Karakatliam oldu. Oldukça heyecanlı geçen güreşlerde zaman zaman değnekçiler ve izleyiciler boğaların hışmına uğradı. Güreşlerde derece alan boğaların sahipleri kupa ve para ödülü ile ödüllendirildi.
Yörüklerin en önemli kültürlerinden biri haline gelen boğa güreşleri, bu hafta Sultanhisar’ın Atça Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Arada kalan değnekçi yere yığıldı.

AYDIN- Ege ve Karadeniz’den güreşlere katılan 134 adet pehlivan boğa, kıran kırana güreşirken sabahın erken saatlerinde başlayan güreşler hava kararıncaya kadar devam etti. Güreşler sırasında bir boğanın hışmına uğrayan değnekçi yer yığıldı. Çevredekilerin yardımıyla ayağa kaldırılan şahısın durumun iyi olduğu öğrenildi.

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen boğa güreşlerine Ege ve Karadeniz Bölgesi’nin çeşitli illerden 67 çift boğa katıldı. Atça Boğa Güreşi Arenası’nda gerçekleştirilen güreşlerde özel karşılaşmalar da yapıldı. Binlerce kişinin izlediği güreşlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası’nda Mustafa Barut’un Kılıçarslan adlı boğası ile Artvin’den Sancar adlı Boğa güreşti. Kılıçarslan adlı boğa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kupasını kazandı.

Süperbaş güreşlerinde ise Hasan Dişsiz’in Çakıcı Adalı Kardeşler’in Alanyalı Boğası güreşti. Çakıcı süperbaş kupasını aldı. Baş güreşlerinde ise Aykut Aslan’ın Dirgimeli boğası ile Ali Gökçe’nin Karakatliam adlı boğası karşılaştı. Baş güreşlerinin galibi Karakatliam oldu. Oldukça heyecanlı geçen güreşlerde zaman zaman değnekçiler ve izleyiciler boğaların hışmına uğradı. Güreşlerde derece alan boğaların sahipleri kupa ve para ödülü ile ödüllendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.