Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Paparazi Tek Kişilik Tiyatro

SANAT 25.05.2017 - 18:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4270+ kez okundu.
 

Paparazi Tek Kişilik Tiyatro

Didim’in ilk ‘Halk’ tiyatrosunu kuran, (fakat her nedense Belediye Kültür Müdürleri ile yıldızı bir türlü barışmayan) Emrah Çamdereli, davet etti Müfit Can Saçıntı’yı.

AYDIN- Tek kişilik tiyatroya antipati duyanların duygularını ‘Sempati’ye çeviren, performansı ile insanları güldürürken, aynı zamanda düşündüren, düşündürdükçe ürettiren, kendi tabiri ile “poposundan ateş’’ çıkarttıran bir komedi makinesi. Sanatçı, yaklaşık 90 dakikalık performansı boyunca; Pir Sultan Abdal’dan, Neyzen Tevfik’e, Vezir-i Azam Pargalıİbrahim’den, Diyojen’e kadar hepsini mezarlarından çıkardı, gülümseterek, saygıyla geri gönderdi. Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Hanım, tiyatronun Didim’e gelmesine katkıda bulunan sponsorlar ve eşleri yanında salonu dolduran Didimli tiyatro severlere, günlük streslerini unutturan bol kahkahalı bir akşam yaşattı. ‘Nİİ-HA’ (MERHABA) ’’Sunucu sahneye çıkınca, Çince bir-şeyler söyledi, aynı anda bütün kafalar bize döndü, samimi bir sevgiyle alkışladılar. Sahneye davet edildik. Ülkemize gelen pek çok ‘yabancı ünlü’nün bize yaptığını, biz de Çinlilere yaptık: onların dilinde selam verip “Nii-ha” diyerek, tahmin edileceği gibi büyük sempati ve alkış topladık. Çinli Sunucu filmin anlam ve önemini anlatmaya başladı. Filmimizin felsefesini öyle güzel anlamış ve öyle güzel anlatıyordu ki, Bir ara sahnede Birol Güven konuşuyor sandım. Tabii uzun saçlı ve çekik gözlü bir Birol Güven. Sonra sunucu bana döndü, bi şeyler söylerken, bütün salondan kahkaha ve bağrış çığrış yükseldi. Sebebini tercümanımız çevirince anladık: Sunucu benden için; “Başrol oyuncusuna ne kadar çok benziyorsunuz” demiş, seyirciler de gülerek “Ta kendisi” diye bağırmışlar. Yani sunucu kalınca bir çam devirmiş, seyirciler de kozalakları toplamış...’’ İşte Müfüt Can anlatımı ile Çin’de düzenlenen Film Festivali. Ve peltek-peltek anlatmaya devam ediyor sempatik, ’Mandıra Canavarı’; VE FESTİVAL AKŞAMI... ’’Kime, "Şangay Film Festivaline davet edildik" desem, çakma Çin mallarına burun kıvırır gibi kıvırıyorlar burunlarını. Hani orjinal olan sadece Cannes (Kan) Film Festivali de, Şangay Festivali onun ’Made in China’ çakmasıymış gibi. Sanki Şangay Film festivali davetiyeleri “ne alırsan bir milyon” diye bağırışan dükkanlarda satılıyormuş gibi…’’ Sanatçıya, sunumu ardından Didim Kaymakamı İskender Yönden plakat ve Emrah Çamdereli tarafından çiçek verildi. Didim’e tekrar gelme sözü veren ’LAFINI ESİRGEMEYEN’,’’Fİ-YATRO’’ sanatçısı, hayranlarıyla hatıra resmi çektirdi.
Didim’in ilk ‘Halk’ tiyatrosunu kuran, (fakat her nedense Belediye Kültür Müdürleri ile yıldızı bir türlü barışmayan) Emrah Çamdereli, davet etti Müfit Can Saçıntı’yı.

AYDIN- Tek kişilik tiyatroya antipati duyanların duygularını ‘Sempati’ye çeviren, performansı ile insanları güldürürken, aynı zamanda düşündüren, düşündürdükçe ürettiren, kendi tabiri ile “poposundan ateş’’ çıkarttıran bir komedi makinesi.

Sanatçı, yaklaşık 90 dakikalık performansı boyunca; Pir Sultan Abdal’dan, Neyzen Tevfik’e, Vezir-i Azam Pargalıİbrahim’den, Diyojen’e kadar hepsini mezarlarından çıkardı, gülümseterek, saygıyla geri gönderdi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Hanım, tiyatronun Didim’e gelmesine katkıda bulunan sponsorlar ve eşleri yanında salonu dolduran Didimli tiyatro severlere, günlük streslerini unutturan bol kahkahalı bir akşam yaşattı.

‘Nİİ-HA’ (MERHABA)

’’Sunucu sahneye çıkınca, Çince bir-şeyler söyledi, aynı anda bütün kafalar bize döndü, samimi bir sevgiyle alkışladılar.

Sahneye davet edildik. Ülkemize gelen pek çok ‘yabancı ünlü’nün bize yaptığını, biz de Çinlilere yaptık: onların dilinde selam verip “Nii-ha” diyerek, tahmin edileceği gibi büyük sempati ve alkış topladık.

Çinli Sunucu filmin anlam ve önemini anlatmaya başladı.

Filmimizin felsefesini öyle güzel anlamış ve öyle güzel anlatıyordu ki, Bir ara sahnede Birol Güven konuşuyor sandım. Tabii uzun saçlı ve çekik gözlü bir Birol Güven.

Sonra sunucu bana döndü, bi şeyler söylerken, bütün salondan kahkaha ve bağrış çığrış yükseldi.

Sebebini tercümanımız çevirince anladık:

Sunucu benden için; “Başrol oyuncusuna ne kadar çok benziyorsunuz” demiş, seyirciler de gülerek “Ta kendisi” diye bağırmışlar.

Yani sunucu kalınca bir çam devirmiş, seyirciler de kozalakları toplamış...’’

İşte Müfüt Can anlatımı ile Çin’de düzenlenen Film Festivali.

Ve peltek-peltek anlatmaya devam ediyor sempatik, ’Mandıra Canavarı’;

VE FESTİVAL AKŞAMI...

’’Kime, "Şangay Film Festivaline davet edildik" desem, çakma Çin mallarına burun kıvırır gibi kıvırıyorlar burunlarını.

Hani orjinal olan sadece Cannes (Kan) Film Festivali de, Şangay Festivali onun ’Made in China’ çakmasıymış gibi.

Sanki Şangay Film festivali davetiyeleri “ne alırsan bir milyon” diye bağırışan dükkanlarda satılıyormuş gibi…’’

Sanatçıya, sunumu ardından Didim Kaymakamı İskender Yönden plakat ve Emrah Çamdereli tarafından çiçek verildi.

Didim’e tekrar gelme sözü veren ’LAFINI ESİRGEMEYEN’,’’Fİ-YATRO’’ sanatçısı, hayranlarıyla hatıra resmi çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.