Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pamukta Entegre Mücadele Projesi uygulanıyor

GÜNCEL 26.08.2016 - 12:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4188+ kez okundu.
 

Pamukta Entegre Mücadele Projesi uygulanıyor

Aydın’da 2016 yılı itibariyle 133 bin 478 dekar alanda pamuk zararlısıyla mücadele projesi uygulanmaya devam ediliyor.

AYDIN- Gıda Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükler tarafından görevlendirilen teknik elemanlarca yapılan kontroller ile pamuk ekim alanlarında meydana gelebilecek pamuk zararlarına karşı erken teşhis için haftalık kontroller devam ediyor. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen yapılan açıklamada, ”Bilindiği üzere pamuk üretim sahalarında verimi doğrudan etkileyen etkenlerin başında hastalık ve zararlılar gelmektedir. İlimiz pamuk üretim sahalarında 2016 yılı itibarıyla 133478 da alanda pamukta entegre mücadele projesi uygulanmaktadır. Pamuk alanlarında yapılan tuzaklama ve tarla kontrollerinde yeşilkurt, pamuk yaprak kurdu, çizgili pamuk yaprak kurdu, yaprak biti, beyazsinek gözlenmiştir. Yeşilkurt, pamuk yaprak kurdu, çizgili pamuk yaprak kurdu tarak, çiçek ve kozalarla beslenmekte ve zararı doğrudan ürüne yansımaktadır. Yaprak bitleri ve beyazsinekler bitki özsuyunu emmek suretiyle bitkinin zayıflamasına verimin azalmasına, beslenmeleri esnasında salgıladıkları tatlımsı madde nedeniyle fumajin oluşumuna ve kütlüde yapışkanlık sorununa neden olurlar. Bu nedenle 1. ve 2. ürün pamuk alanlarında sulama öncesinde tarla kontrollerinin titizlikle yapılarak, mücadelenin teknik talimatlar doğrultusunda yapılması gerekmektedir” denildi.
Aydın’da 2016 yılı itibariyle 133 bin 478 dekar alanda pamuk zararlısıyla mücadele projesi uygulanmaya devam ediliyor.

AYDIN- Gıda Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükler tarafından görevlendirilen teknik elemanlarca yapılan kontroller ile pamuk ekim alanlarında meydana gelebilecek pamuk zararlarına karşı erken teşhis için haftalık kontroller devam ediyor.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen yapılan açıklamada, ”Bilindiği üzere pamuk üretim sahalarında verimi doğrudan etkileyen etkenlerin başında hastalık ve zararlılar gelmektedir. İlimiz pamuk üretim sahalarında 2016 yılı itibarıyla 133478 da alanda pamukta entegre mücadele projesi uygulanmaktadır. Pamuk alanlarında yapılan tuzaklama ve tarla kontrollerinde yeşilkurt, pamuk yaprak kurdu, çizgili pamuk yaprak kurdu, yaprak biti, beyazsinek gözlenmiştir. Yeşilkurt, pamuk yaprak kurdu, çizgili pamuk yaprak kurdu tarak, çiçek ve kozalarla beslenmekte ve zararı doğrudan ürüne yansımaktadır. Yaprak bitleri ve beyazsinekler bitki özsuyunu emmek suretiyle bitkinin zayıflamasına verimin azalmasına, beslenmeleri esnasında salgıladıkları tatlımsı madde nedeniyle fumajin oluşumuna ve kütlüde yapışkanlık sorununa neden olurlar. Bu nedenle 1. ve 2. ürün pamuk alanlarında sulama öncesinde tarla kontrollerinin titizlikle yapılarak, mücadelenin teknik talimatlar doğrultusunda yapılması gerekmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.