Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pamuk üreticisi isyanda

EKONOMİ 31.10.2018 - 10:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1624+ kez okundu.
 

Pamuk üreticisi isyanda

Dolardaki yükselişi bahane eden tüccar, pamuğun kilosunu 4,5 TL’den 3,3 TL’ye düşürdü.

AYDIN- Türkiye’nin beyaz altını pamuğun, önce iklim değişikliğine ardından da tüccarın ‘Dolar yükseldi’ söylemine yenik düştüğü bildirildi. İHA'nın bildirdiğine göre, geçen dönem son yılların en mutlu sezonunu yaşayan pamuk üreticileri, bu yıl tarlaya girmek istemediklerini söyledi. Geçen yıl kilosu 4,5 TL’ye satılan pamuğun bu yıl 3,3 TL’den işlem görmesi üreticileri perişan etti. “Dolarda yaşanan kriz bahane edilerek ülke krize sürüklenmek isteniyor” Aydın Ovası'nda pamuk üretimi yapan çiftçilerden Turan Akar, pamuk üreticisinin çok zor duruma düştüğünü belirterek, “Dolarda yaşanan kiriz bahane edilerek ülke krize sürüklenmek isteniyor. Yetkililer ne olur bu duruma el atsın. Geçen yıl kilosu 4,5 TL’ye satılan pamuk, bu yıl nasıl olur da dolardaki yükseliş bahane edilerek 3,3 TL’ye düşürülür? Dolar yükseldi fiyat düştü, dolar düştü fiyat halen yerinde sayıyor. Tüccarların bahanesi de inandırıcı değil” dedi. Aydın’da geçimini pamuk üretiminden sağlayan binlerce ailenin, sezon başında tohumlarla birlikte umut ektiğini, ancak tüm çiftçilerin adeta perişan olduğunu belirten Koçarlılı çiftçilerden Turan Akar, “Geçen yıl dekardan 525 kilogram pamuk hasat edildi. Bu yıl mevsimsel sıkıntıların yanı sıra ballık zararlısının da etkisi ile dekarda pamuk verimi 525 kilogramdan 350-400 kilograma kadar düştü. Ciddi bir rekolte düşüşü var. Buna bir de fiyatların düşürülmesi eklenince pamuk üreticisi bu yıl emeğinin karşılığını almaya bırak, yaptığı masrafı bile karşılayamaz duruma düştü. Piyasa sıkıntılı, tüccar nem fazla, dolar düştü diye geçen yıl kilogramını 4,5, 4,6 TL’ye aldığı pamuğa bu yıl 3,3 TL fiyat biçiyor. Pamuk üreticisinin sıkıntısı çok büyük. Lütfen yetkililer sorunumuza el atsın” diye konuştu.
Dolardaki yükselişi bahane eden tüccar, pamuğun kilosunu 4,5 TL’den 3,3 TL’ye düşürdü.

AYDIN- Türkiye’nin beyaz altını pamuğun, önce iklim değişikliğine ardından da tüccarın ‘Dolar yükseldi’ söylemine yenik düştüğü bildirildi.

İHA'nın bildirdiğine göre, geçen dönem son yılların en mutlu sezonunu yaşayan pamuk üreticileri, bu yıl tarlaya girmek istemediklerini söyledi. Geçen yıl kilosu 4,5 TL’ye satılan pamuğun bu yıl 3,3 TL’den işlem görmesi üreticileri perişan etti.

“Dolarda yaşanan kriz bahane edilerek ülke krize sürüklenmek isteniyor”

Aydın Ovası'nda pamuk üretimi yapan çiftçilerden Turan Akar, pamuk üreticisinin çok zor duruma düştüğünü belirterek, “Dolarda yaşanan kiriz bahane edilerek ülke krize sürüklenmek isteniyor. Yetkililer ne olur bu duruma el atsın. Geçen yıl kilosu 4,5 TL’ye satılan pamuk, bu yıl nasıl olur da dolardaki yükseliş bahane edilerek 3,3 TL’ye düşürülür? Dolar yükseldi fiyat düştü, dolar düştü fiyat halen yerinde sayıyor. Tüccarların bahanesi de inandırıcı değil” dedi.

Aydın’da geçimini pamuk üretiminden sağlayan binlerce ailenin, sezon başında tohumlarla birlikte umut ektiğini, ancak tüm çiftçilerin adeta perişan olduğunu belirten Koçarlılı çiftçilerden Turan Akar, “Geçen yıl dekardan 525 kilogram pamuk hasat edildi. Bu yıl mevsimsel sıkıntıların yanı sıra ballık zararlısının da etkisi ile dekarda pamuk verimi 525 kilogramdan 350-400 kilograma kadar düştü. Ciddi bir rekolte düşüşü var. Buna bir de fiyatların düşürülmesi eklenince pamuk üreticisi bu yıl emeğinin karşılığını almaya bırak, yaptığı masrafı bile karşılayamaz duruma düştü. Piyasa sıkıntılı, tüccar nem fazla, dolar düştü diye geçen yıl kilogramını 4,5, 4,6 TL’ye aldığı pamuğa bu yıl 3,3 TL fiyat biçiyor. Pamuk üreticisinin sıkıntısı çok büyük. Lütfen yetkililer sorunumuza el atsın” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.