Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pamuk üreticisi dertli

EKONOMİ 02.07.2017 - 13:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2956+ kez okundu.
 

Pamuk üreticisi dertli

Pamuk üreticisi işçi sıkıntısından ve yüksek maliyetten dertli

AYDIN- Aydın’da pamukların boy vermesi ile birlikte pamuk çapalama sezonu başladı.  Pamuk çapası yevmiyesinin 70 TL olarak uygulandığı Koçarlı Ovası’nda çiftçiler, hem işçi sıkıntısından hem de işçi ücretlerinin yüksekliğinden dertli. Koçarlı Bıyıklı’da yıllardır pamuk üretimi yapan Kosovalı Mustafa Çelik, artan gelişen teknolojiye rağmen her geçen yıl tarım işinde çalışacak işçi arandığını söyledi. Kısa süre öncesine kadar binlerce dönüm pamuk tarlasının bizzat insan eli ile çapalandığını belirten Mustafa Çelik, “Eskiden pamuk çapası ve toplama işi için bölgeye binlerce mevsimlik işçi gelirdi. Şimdi çapalama işi de toplama işi de makine ile yapılıyor. Halen işçi sıkıntısı yaşandığı gibi gündelik ücretleri de çok yüksek. Bugün pamuk çapalama gündeliği 70 lira. Hem işçi sıkıntısından hem de ücretlerin yüksek olmasından dolayı ailece pamuklarımızı kendimiz çapalıyoruz” dedi. Aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada gündüz vakti çalışmak zor olduğu için çalışmalarını sabah erkenden, akşamüzeri de gün aştıktan sonra yaptıklarını belirten Mustafa Çelik, ailece tarlaların bakımını yaptıklarını söyledi.
Pamuk üreticisi işçi sıkıntısından ve yüksek maliyetten dertli

AYDIN- Aydın’da pamukların boy vermesi ile birlikte pamuk çapalama sezonu başladı.  Pamuk çapası yevmiyesinin 70 TL olarak uygulandığı Koçarlı Ovası’nda çiftçiler, hem işçi sıkıntısından hem de işçi ücretlerinin yüksekliğinden dertli.

Koçarlı Bıyıklı’da yıllardır pamuk üretimi yapan Kosovalı Mustafa Çelik, artan gelişen teknolojiye rağmen her geçen yıl tarım işinde çalışacak işçi arandığını söyledi. Kısa süre öncesine kadar binlerce dönüm pamuk tarlasının bizzat insan eli ile çapalandığını belirten Mustafa Çelik, “Eskiden pamuk çapası ve toplama işi için bölgeye binlerce mevsimlik işçi gelirdi. Şimdi çapalama işi de toplama işi de makine ile yapılıyor. Halen işçi sıkıntısı yaşandığı gibi gündelik ücretleri de çok yüksek. Bugün pamuk çapalama gündeliği 70 lira. Hem işçi sıkıntısından hem de ücretlerin yüksek olmasından dolayı ailece pamuklarımızı kendimiz çapalıyoruz” dedi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada gündüz vakti çalışmak zor olduğu için çalışmalarını sabah erkenden, akşamüzeri de gün aştıktan sonra yaptıklarını belirten Mustafa Çelik, ailece tarlaların bakımını yaptıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.