Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pamuk masaya yatırıldı

EKONOMİ 06.08.2018 - 11:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3301+ kez okundu.
 

Pamuk masaya yatırıldı

Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk tarlalarında görülen zararlılarla mücadelede uygulanan yöntemler ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AYDIN- Aydın’da 600 bin dekar alanda yapılan pamuk üretiminin 322 bin 243 dekarlık üretimi Söke’de gerçekleştirilirken, pamuk tarlalarındaki zararlıların popülasyonunun artması sonrası bilgilendirme toplantısı yapıldı. Söke Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Fuat Fikret Aktaş,  Sökeli üreticilere pamuk tarımının iyileştirilmesi, verimin arttırılması ve sürdürülebilir tarım olarak daha iyi şartlara getirilmesi konusunda her zaman teknik destek vereceklerini belirtti. Toplantı öncesi Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İzmir Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü teknik personelleri ile pamuk tarlalarını dolaşarak hastalık ve zararlı durumunu incelediler. Üreticilerle bire bir görüşülerek sorunları hakkında bilgi verildi. Hem tarlalarda hem de toplantı esnasında üreticilere zamanında ve doğru mücadelenin önemi, erken veya geç yapılan mücadelenin olumsuz sonuçları, seçilecek kimyasal ilaçlarda etken maddenin önemi ve tekrarlama sayıları uzmanlarca anlatıldı.
Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk tarlalarında görülen zararlılarla mücadelede uygulanan yöntemler ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AYDIN- Aydın’da 600 bin dekar alanda yapılan pamuk üretiminin 322 bin 243 dekarlık üretimi Söke’de gerçekleştirilirken, pamuk tarlalarındaki zararlıların popülasyonunun artması sonrası bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Söke Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Fuat Fikret Aktaş,  Sökeli üreticilere pamuk tarımının iyileştirilmesi, verimin arttırılması ve sürdürülebilir tarım olarak daha iyi şartlara getirilmesi konusunda her zaman teknik destek vereceklerini belirtti.

Toplantı öncesi Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İzmir Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü teknik personelleri ile pamuk tarlalarını dolaşarak hastalık ve zararlı durumunu incelediler. Üreticilerle bire bir görüşülerek sorunları hakkında bilgi verildi.

Hem tarlalarda hem de toplantı esnasında üreticilere zamanında ve doğru mücadelenin önemi, erken veya geç yapılan mücadelenin olumsuz sonuçları, seçilecek kimyasal ilaçlarda etken maddenin önemi ve tekrarlama sayıları uzmanlarca anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.