Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Pamuğu konuştular

EKONOMİ 02.11.2018 - 12:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2374+ kez okundu.
 

Pamuğu konuştular

Aydın Ticaret Borsası ve Efeler Ziraat Odası pamuğu konuştu.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen’in, Efeler Ziraat Odası yönetimini ziyaret ettiği, ziyarette Aydın tarımının ele alındığı, gündemin pamuk fiyatlarındaki düşüş olduğu bildirildi. İHA’nın bildirdiğine göre, Efeler Ziraat Odası üyeleriyle Aydın Ticaret Borsası üyelerinin, Aydın tarımı için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Borsa Meclis Başkanı Bahri Erdel, “Aydın tarım ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi için Efeler Ziraat Odası’nın projelerine biz dahil oluruz. Onlar bizim projelerimize dahil olurlar. Ortak hedefimiz, Aydın tarım ürünlerini daha fazla değer kazandırmak. Şu anda Aydın’da pamuk hasadı bitmek üzere. Fakat oluşan fiyatlar, pamuğun gerçek fiyatı değil. Bazı ekonomik sıkıntılardan dolayı iplik tüccarları mal alımına yanaşmıyorlar. Üreticilerimiz de tarım krediye, bankalara olan borçlarından dolayı pamuğunu satmak zorunda kalıyor. Acil ihtiyacı olmayan üreticimiz elindeki pamuğu satmaz, biraz daha dayanabilir ise önümüzdeki günlerde pamuk fiyatları yükselecek ve gerçek değerini bulacaktır” dedi. Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise, “Bizler iç içeyiz aynı ürünleri işliyor ve pazarlıyoruz. Çiftçimizle ilgili neler yapabiliriz; Borsamız ve diğer sivil toplum örgütleri ile beraber bu çalışma içindeyiz. Aydın ilinin yüzde ellisi çiftçi, yani hepimiz bu geminin içindeyiz. Zaman zaman hep birlikte sorunlarımızı Ankara’da dile getiriyoruz. Son zamanlarda yine pamukta fiyat sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu her hasat döneminde yaşıyoruz. Sadece bu senenin sorunu değil. Pamuğun maliyeti 4 TL civarında fakat borsada fiyat 3 lira 30 kuruş ile 3 lira 50 kuruş arasında. Yani maliyetinin altında bir fiyat. Üreticilerimiz zararla karşı karşıya, şu an 80 kuruş olan desteklemelerin daha yukarıları çekilmesi için beklentilerimiz var. Arpa ve buğdayda iki katına çıkarılan gübre desteklerinin, pamuk ürününe verilmesine bekliyoruz. Pamuğun girdi maliyetlerini bu tür desteklerle düşürebiliriz. Eğer pamuk fiyatları bu şekilde kalırsa önümüzdeki yıl olmasa bile gelecek yıllarda pamuk ekim alanlarında azalma olacağı endişesi yaşıyoruz” diye konuştu.
Aydın Ticaret Borsası ve Efeler Ziraat Odası pamuğu konuştu.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen’in, Efeler Ziraat Odası yönetimini ziyaret ettiği, ziyarette Aydın tarımının ele alındığı, gündemin pamuk fiyatlarındaki düşüş olduğu bildirildi.

İHA’nın bildirdiğine göre, Efeler Ziraat Odası üyeleriyle Aydın Ticaret Borsası üyelerinin, Aydın tarımı için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Borsa Meclis Başkanı Bahri Erdel, “Aydın tarım ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi için Efeler Ziraat Odası’nın projelerine biz dahil oluruz. Onlar bizim projelerimize dahil olurlar. Ortak hedefimiz, Aydın tarım ürünlerini daha fazla değer kazandırmak. Şu anda Aydın’da pamuk hasadı bitmek üzere. Fakat oluşan fiyatlar, pamuğun gerçek fiyatı değil. Bazı ekonomik sıkıntılardan dolayı iplik tüccarları mal alımına yanaşmıyorlar. Üreticilerimiz de tarım krediye, bankalara olan borçlarından dolayı pamuğunu satmak zorunda kalıyor. Acil ihtiyacı olmayan üreticimiz elindeki pamuğu satmaz, biraz daha dayanabilir ise önümüzdeki günlerde pamuk fiyatları yükselecek ve gerçek değerini bulacaktır” dedi.

Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ise, “Bizler iç içeyiz aynı ürünleri işliyor ve pazarlıyoruz. Çiftçimizle ilgili neler yapabiliriz; Borsamız ve diğer sivil toplum örgütleri ile beraber bu çalışma içindeyiz. Aydın ilinin yüzde ellisi çiftçi, yani hepimiz bu geminin içindeyiz. Zaman zaman hep birlikte sorunlarımızı Ankara’da dile getiriyoruz. Son zamanlarda yine pamukta fiyat sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu her hasat döneminde yaşıyoruz. Sadece bu senenin sorunu değil. Pamuğun maliyeti 4 TL civarında fakat borsada fiyat 3 lira 30 kuruş ile 3 lira 50 kuruş arasında. Yani maliyetinin altında bir fiyat. Üreticilerimiz zararla karşı karşıya, şu an 80 kuruş olan desteklemelerin daha yukarıları çekilmesi için beklentilerimiz var. Arpa ve buğdayda iki katına çıkarılan gübre desteklerinin, pamuk ürününe verilmesine bekliyoruz. Pamuğun girdi maliyetlerini bu tür desteklerle düşürebiliriz. Eğer pamuk fiyatları bu şekilde kalırsa önümüzdeki yıl olmasa bile gelecek yıllarda pamuk ekim alanlarında azalma olacağı endişesi yaşıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.