Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Özmeriç'ten sürücülere uyarı

EKONOMİ 15.07.2015 - 11:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2707+ kez okundu.
 

Özmeriç'ten sürücülere uyarı

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç: “En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür” dedi.

Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Aydınlıların ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Semih Özmeriç, “Ramazan Bayramında ülkemizde şehir içi ve şehirler arası trafiği yoğunlaştıracaktır. Bizler bu yoğunluğu göz önünde bulundurarak öncelikle araçlarımızın kontrolünü gerek teknik açıdan, gerekse herhangi bir ceza müeyyideyle karşı karşıya kalmamak için sigorta ve fenni muayene, yetki belgesi gibi evraklarını Bayram öncesinde kontrol ederek varsa eksiklerini tamamlamasını hatırlatmak istiyorum. Unutulmamalıdır ki trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonucu hazırlanmış kurallardır. Trafik kurallarına uymak can ve mal güvenliğimiz açısından çok önemlidir” dedi. “MUTLAKA EMNİYET KEMERİMİZİ TAKALIM” Araç kullanacak kişilerin mutlaka istirahat etmiş vaziyette direksiyon başına geçmesini tavsiye eden Semih Özmeriç, “Tüm uyarılara rağmen, kazalar bir türlü önlenemiyor. Yolların güzel olması kural ihlali yapılacağı manasına gelmez. Kazalar en çok dönüş yolunda yaşanıyor ve bunun sebebi de Bayram tatili boyunca uykusuz ve yorgun olan vatandaşların bu halde direksiyon başına geçmelerinden kaynaklanıyor. Trafik kazalarının ana sebebi alkol, hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanmaktır. Sürüş sırasında asla cep telefonu ile konuşmayalım. Mutlaka emniyet kemerimizi takalım. Hiçbir kural laf olsun diye konulmamıştır. Herkesi kuralları uymaya çağırıyoruz” diye konuştu. “EN İYİ SÜRÜCÜ HIZ YAPAN DEĞİL, KAZA YAPMAYAN SÜRÜCÜDÜR” Tatilcilerin yollara bir gün önce çıkmalarını isteyen Özmeriç, “En mutlu günlerimizden biri olan bayramlarda sevdiklerimize kavuşmaya çalıştığımız insanları üzmeye kimsenin hakkı yoktur. Ancak yaşanan trafik kazaları bizleri bu acıyı yaşatmaya devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Alkollü bir şekilde araç kullanmaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Bayramını sevdikleriyle mutlu bir şekilde geçirir" şeklinde konuştu. “KURALLARA UYARSAK GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRİRİZ” Turizm Beldelerine geçiş güzergahı olması nedeniyle Aydın’da trafiğin daha da yoğun olduğunu kaydeden Özmeriç, “Günümüzde kazaların ana nedeni, alkol, aşırı hız ve uykusuzluktur. Kurallara uyulursa çok daha güzel bir bayram geçireceğimize inanıyorum. Hem geçiş güzergahı olması, hem de turizm beldeleri nedeniyle Aydın’da trafik daha yoğun oluyor. Bunun yanında büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız Ramazan Bayramlarını genelde belde ve köylerde yaşayan aileleri ile birlikte idrak etmek istiyor. Normal zamana göre kat kat artan trafik yoğunluğuna kural ihlali de eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç: “En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür” dedi.

Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Aydınlıların ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Semih Özmeriç, “Ramazan Bayramında ülkemizde şehir içi ve şehirler arası trafiği yoğunlaştıracaktır. Bizler bu yoğunluğu göz önünde bulundurarak öncelikle araçlarımızın kontrolünü gerek teknik açıdan, gerekse herhangi bir ceza müeyyideyle karşı karşıya kalmamak için sigorta ve fenni muayene, yetki belgesi gibi evraklarını Bayram öncesinde kontrol ederek varsa eksiklerini tamamlamasını hatırlatmak istiyorum. Unutulmamalıdır ki trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonucu hazırlanmış kurallardır. Trafik kurallarına uymak can ve mal güvenliğimiz açısından çok önemlidir” dedi.

“MUTLAKA EMNİYET KEMERİMİZİ TAKALIM”

Araç kullanacak kişilerin mutlaka istirahat etmiş vaziyette direksiyon başına geçmesini tavsiye eden Semih Özmeriç, “Tüm uyarılara rağmen, kazalar bir türlü önlenemiyor. Yolların güzel olması kural ihlali yapılacağı manasına gelmez. Kazalar en çok dönüş yolunda yaşanıyor ve bunun sebebi de Bayram tatili boyunca uykusuz ve yorgun olan vatandaşların bu halde direksiyon başına geçmelerinden kaynaklanıyor. Trafik kazalarının ana sebebi alkol, hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanmaktır. Sürüş sırasında asla cep telefonu ile konuşmayalım. Mutlaka emniyet kemerimizi takalım. Hiçbir kural laf olsun diye konulmamıştır. Herkesi kuralları uymaya çağırıyoruz” diye konuştu.

“EN İYİ SÜRÜCÜ HIZ YAPAN DEĞİL, KAZA YAPMAYAN SÜRÜCÜDÜR”

Tatilcilerin yollara bir gün önce çıkmalarını isteyen Özmeriç, “En mutlu günlerimizden biri olan bayramlarda sevdiklerimize kavuşmaya çalıştığımız insanları üzmeye kimsenin hakkı yoktur. Ancak yaşanan trafik kazaları bizleri bu acıyı yaşatmaya devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Alkollü bir şekilde araç kullanmaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Bayramını sevdikleriyle mutlu bir şekilde geçirir" şeklinde konuştu.

“KURALLARA UYARSAK GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRİRİZ”

Turizm Beldelerine geçiş güzergahı olması nedeniyle Aydın’da trafiğin daha da yoğun olduğunu kaydeden Özmeriç, “Günümüzde kazaların ana nedeni, alkol, aşırı hız ve uykusuzluktur. Kurallara uyulursa çok daha güzel bir bayram geçireceğimize inanıyorum. Hem geçiş güzergahı olması, hem de turizm beldeleri nedeniyle Aydın’da trafik daha yoğun oluyor. Bunun yanında büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımız Ramazan Bayramlarını genelde belde ve köylerde yaşayan aileleri ile birlikte idrak etmek istiyor. Normal zamana göre kat kat artan trafik yoğunluğuna kural ihlali de eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.