Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Özgür Kulaçlar Projesi destek bekliyor

EKONOMİ 23.08.2016 - 15:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3819+ kez okundu.
 

Özgür Kulaçlar Projesi destek bekliyor

“Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları” Programı için 2016 yılı proje teklif çağrısına Didim Engelliler Derneği Özgür Kulaçlar Projesi ile başvuru yapmıştı.

AYDIN- İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca başlatılan “Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları” Programı için 2016 yılı proje teklif çağrısına Didim Engelliler Derneği, Kaymakamlığın, Belediye Başkanlığının ve Turizm Derneği destekleriyle “Özgür Kulaçlar” adlı proje ile müracaat etmişti.  Haziran ayında Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin (DİYED) başvurusuyla birlikte başvurusu yapılan 750 projeden uygulanabilir ve desteklenebilir 16 projeden biri de DİYED’in “Özgür Kulaçlar Projesi” oldu.  Altınkum Plajı’ndaki Engelliler Plajı olarak düzenleme çalışmalarına başlanan alanın, proje alanı olarak düşünüldüğü, bu alanda tüm Didimlilerin yararlanabileceği bir plaj olmakla beraber bedensel engeli olanların da rahatça denize girebileceği asansör benzeri aparatların da olacağı ve ayrıca bir dalış merkezi oluşturulup burada bröveli dalgıçlar eşliğinde engellilere dalış eğitimi verilmesi planlanıyor. Didim Yöresi Engeliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta 18-19 Ağustos günlerinde İstanbul’da proje tanıtım ve hedeflerini anlattıklarını beğenilen projeler arasına girdiğini önümüzdeki günlerde Didim’e gelip proje alanının incelenmesi konusunda bir çalışma yapılacağı ve 16 proje içinde bu sene 5 projeye destek çıkacağını belirtti. Projenin hazırlanması ve destekçileri arasında Didim’in Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi ile birlikte güçlü kuruluşlarından olan Didim Turizm Derneğinin de içinde olmasından dolayı ilk beşin içine girebileceklerini umduğunu belirtti.  Proje değerlendirmesi devam ederken, DİYED geçtiğimiz Ramazan Bayramı “Öncesi Engelsiz Plaj” olarak düşündükleri alana dubalar yerleştirmiş ve tekerlekli sandalye ile denize girilebilecek rampalar oluşturmuştu.
“Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları” Programı için 2016 yılı proje teklif çağrısına Didim Engelliler Derneği Özgür Kulaçlar Projesi ile başvuru yapmıştı.

AYDIN- İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca başlatılan “Sivil Toplum Kuruluşları için Proje Yardımları” Programı için 2016 yılı proje teklif çağrısına Didim Engelliler Derneği, Kaymakamlığın, Belediye Başkanlığının ve Turizm Derneği destekleriyle “Özgür Kulaçlar” adlı proje ile müracaat etmişti. 

Haziran ayında Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin (DİYED) başvurusuyla birlikte başvurusu yapılan 750 projeden uygulanabilir ve desteklenebilir 16 projeden biri de DİYED’in “Özgür Kulaçlar Projesi” oldu.  Altınkum Plajı’ndaki Engelliler Plajı olarak düzenleme çalışmalarına başlanan alanın, proje alanı olarak düşünüldüğü, bu alanda tüm Didimlilerin yararlanabileceği bir plaj olmakla beraber bedensel engeli olanların da rahatça denize girebileceği asansör benzeri aparatların da olacağı ve ayrıca bir dalış merkezi oluşturulup burada bröveli dalgıçlar eşliğinde engellilere dalış eğitimi verilmesi planlanıyor.

Didim Yöresi Engeliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, konuyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta 18-19 Ağustos günlerinde İstanbul’da proje tanıtım ve hedeflerini anlattıklarını beğenilen projeler arasına girdiğini önümüzdeki günlerde Didim’e gelip proje alanının incelenmesi konusunda bir çalışma yapılacağı ve 16 proje içinde bu sene 5 projeye destek çıkacağını belirtti.

Projenin hazırlanması ve destekçileri arasında Didim’in Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi ile birlikte güçlü kuruluşlarından olan Didim Turizm Derneğinin de içinde olmasından dolayı ilk beşin içine girebileceklerini umduğunu belirtti.  Proje değerlendirmesi devam ederken, DİYED geçtiğimiz Ramazan Bayramı “Öncesi Engelsiz Plaj” olarak düşündükleri alana dubalar yerleştirmiş ve tekerlekli sandalye ile denize girilebilecek rampalar oluşturmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.