Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Özgecan ve Fırat'ın isimleri yaşatılacak

EKONOMİ 26.02.2015 - 13:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4148+ kez okundu.
 

Özgecan ve Fırat'ın isimleri yaşatılacak

Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu isimleri Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Turan Mahallesinde iki önemli tesiste yaşayacak.

Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu isimleri Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Turan Mahallesinde iki önemli tesiste yaşayacak. Geçtiğimiz günlerde vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın ismi Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma evinde, karşıt görüşlü öğrencilerle çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu‘nun isimi de Turan mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Turan Parkı’nda yaşatılacak. Türkiye’yi yasa boğan iki gencecik insanın unutulup gitmemesi için Özgecan Aslan ile Fırat Çakıroğlu’nun isimlerinin Nazilli’de yaşatılmasını yapılacak olan Mart ayı Meclis toplantısında gündeme taşıyacak olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Allah böyle acıları hiç kimseye yaşatmasın. Ne feda edecek canımız, ne Özgecan’ımız, ne de Fırat’ımız var! Artık yeter, kimse bu memleketin geleceği genç fidanların hayatlarına kastedemez. Sorunlu ve acı dolu süreç yaşadığımız bu günlerde sabrımızı ve hassasiyetlerimizi en son sınırında korumaya çalışıyoruz. Analar, babalar evlatlarını yarınlarını kazanmak ve gelecek nesillere ışık olmaları için ilim, irfan yuvalarına gönderiyor bir bakıyor ki acı haberi gelmiş, evlerine kor ateş düşmüş. Hayatların karartıldığı, sözcüklerin anlamsız kaldığı, tarifi olmayan acıların son bulması hem en büyük temennimiz hem de en önemli görevimizdir. Çocuklarımıza sevgi ve saygıyı aşılayalım ki çocuklarımız büyürken aşıladıklarımızda büyüsün. Biz geçmişi şanla şerefle dolu yüce bir ecdadın torunlarıyız. Vatanın bütünlüğü ve milletin varlığı adına nice bedeller ödeyen Türk Milleti Ulu önder Mustafa Kemal’in Muasır Medeniyet seviyesini işaret ettiği yolda yürürken, akıl sapmalarına, hayat karartmalara müsaade etmeyeceğiz. Şeyh Edebali hazretlerinin ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerini düstur edinip, yolumuza ışık tutacağız. Hayat kazanmak, geleceği inşa etmek için ilim yolundayken, bir grup akıl tutulması yaşayan zihniyetlerce sözcükleri anlamsız bırakacak şekilde katledilen canımız kızımız Özgecan’ı ve yine aynı ilim, irfan yolundayken, sözde okumaya gelen bölücü hainler tarafından şehit edilen evladımız, canımız, Fırat’ımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizim yitip giden bu canlarımız için bundan sonra yapacağımız tek şey vardır, onları unutmamak ve unutturmamaktır. İşte bu nedenle Turan mahallemizde bulunan kadın dayanışma evimize Özgecan’ımızın yine aynı mahalle de bulunan yapımı tamamlanmak üzere olan parkımıza da Fırat’ımızın adını vermek üzere önümüzdeki Mart ayı meclis toplantısında gündeme taşıyıp gençlerimizin isimlerini Nazillimizde ölümsüzleştireceğiz” dedi.
Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu isimleri Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Turan Mahallesinde iki önemli tesiste yaşayacak.

Özgecan Aslan ve Fırat Çakıroğlu isimleri Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Turan Mahallesinde iki önemli tesiste yaşayacak.
Geçtiğimiz günlerde vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın ismi Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma evinde, karşıt görüşlü öğrencilerle çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu‘nun isimi de Turan mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Turan Parkı’nda yaşatılacak.
Türkiye’yi yasa boğan iki gencecik insanın unutulup gitmemesi için Özgecan Aslan ile Fırat Çakıroğlu’nun isimlerinin Nazilli’de yaşatılmasını yapılacak olan Mart ayı Meclis toplantısında gündeme taşıyacak olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Allah böyle acıları hiç kimseye yaşatmasın. Ne feda edecek canımız, ne Özgecan’ımız, ne de Fırat’ımız var! Artık yeter, kimse bu memleketin geleceği genç fidanların hayatlarına kastedemez. Sorunlu ve acı dolu süreç yaşadığımız bu günlerde sabrımızı ve hassasiyetlerimizi en son sınırında korumaya çalışıyoruz. Analar, babalar evlatlarını yarınlarını kazanmak ve gelecek nesillere ışık olmaları için ilim, irfan yuvalarına gönderiyor bir bakıyor ki acı haberi gelmiş, evlerine kor ateş düşmüş. Hayatların karartıldığı, sözcüklerin anlamsız kaldığı, tarifi olmayan acıların son bulması hem en büyük temennimiz hem de en önemli görevimizdir. Çocuklarımıza sevgi ve saygıyı aşılayalım ki çocuklarımız büyürken aşıladıklarımızda büyüsün.
Biz geçmişi şanla şerefle dolu yüce bir ecdadın torunlarıyız. Vatanın bütünlüğü ve milletin varlığı adına nice bedeller ödeyen Türk Milleti Ulu önder Mustafa Kemal’in Muasır Medeniyet seviyesini işaret ettiği yolda yürürken, akıl sapmalarına, hayat karartmalara müsaade etmeyeceğiz. Şeyh Edebali hazretlerinin ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerini düstur edinip, yolumuza ışık tutacağız. Hayat kazanmak, geleceği inşa etmek için ilim yolundayken, bir grup akıl tutulması yaşayan zihniyetlerce sözcükleri anlamsız bırakacak şekilde katledilen canımız kızımız Özgecan’ı ve yine aynı ilim, irfan yolundayken, sözde okumaya gelen bölücü hainler tarafından şehit edilen evladımız, canımız, Fırat’ımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizim yitip giden bu canlarımız için bundan sonra yapacağımız tek şey vardır, onları unutmamak ve unutturmamaktır. İşte bu nedenle Turan mahallemizde bulunan kadın dayanışma evimize Özgecan’ımızın yine aynı mahalle de bulunan yapımı tamamlanmak üzere olan parkımıza da Fırat’ımızın adını vermek üzere önümüzdeki Mart ayı meclis toplantısında gündeme taşıyıp gençlerimizin isimlerini Nazillimizde ölümsüzleştireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.