Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Özbey, 19 Mayıs’ı kutladı

GÜNCEL 19.05.2018 - 16:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3842+ kez okundu.
 

Özbey, 19 Mayıs’ı kutladı

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- 99. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Özbey, “Geçmişini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar varolmayı başaracak olan milletlerdir. Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve Allah'ın izniyle kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır” dedi. Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, mesajında şunları söyledi: “Aziz milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortam Türklüğün var olmak veya yok olmakla yüz yüze kaldığı, çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir. Lakin büyük Türk milleti, böylesine zor ve sıkıntılı anları adeta küllerinden yeniden doğarak aşmasını bilmiş ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan çok anlamlı bir gündür ve bizler için çok büyük bir öneme sahiptir. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Bu kutlu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ı gençliğe armağan etmiş, Türk Milletinin geleceğini de gençliğe emanet etmiştir. Emanetin farkında olan Türk gençliği emanetine kanın son damlasına kadar sahip çıkacak imanı, aklı, feraseti ve bitmek bilmeyen vatan ve millet aşkıyla devletine sahip çıkacaktır. Türkiyemizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

AYDIN- 99. yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Özbey, “Geçmişini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar varolmayı başaracak olan milletlerdir. Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve Allah'ın izniyle kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır” dedi.

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, mesajında şunları söyledi:

“Aziz milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortam Türklüğün var olmak veya yok olmakla yüz yüze kaldığı, çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir. Lakin büyük Türk milleti, böylesine zor ve sıkıntılı anları adeta küllerinden yeniden doğarak aşmasını bilmiş ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır.

19 Mayıs 1919, Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan çok anlamlı bir gündür ve bizler için çok büyük bir öneme sahiptir.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır.

Bu kutlu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ı gençliğe armağan etmiş, Türk Milletinin geleceğini de gençliğe emanet etmiştir.

Emanetin farkında olan Türk gençliği emanetine kanın son damlasına kadar sahip çıkacak imanı, aklı, feraseti ve bitmek bilmeyen vatan ve millet aşkıyla devletine sahip çıkacaktır.

Türkiyemizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır.

Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.