Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Özakcan’dan maaşlara 200 TL zam sözü

SİYASET 01.02.2019 - 14:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3516+ kez okundu.
 

Özakcan’dan maaşlara 200 TL zam sözü

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, belediye binası önünde belediye çalışanlarına miting havasında bir basın açıklaması yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri’ne Demokrat Parti (DP)’den aday olan Başkan Özakcan, belediye işçilerinin maaşına artı 200 lira zam yapacağını belirtti.

Ülkemizdeki ekonomik krizi hatırlatıp demokrasinin evrensel ilke ve kurallarının uygulanamayışının toplumsal huzursuzluklara yol açtığını belirten Başkan Özakcan, ‘’Bunların giderilmesine ihtiyaç var. Bu anlamda önümüzdeki dönemde sizlere, tüm işçi kardeşlerimize, Kanunun Hükmündeki Kararname dışında artı 200 lira daha ödeme yapacağımızın bilinmesini istiyorum’’ dedi. ÖZAKCAN’DAN SENDİKA SÖZÜ Gerçek demokrasilerin temel esaslarından birinin de örgütlü toplum olduğunu ifade eden Başkan Özakcan, ‘’Bildiğiniz gibi taşeron çalışanları artık belediyemizin bir üyesi oldu. Efeler Belediyesi olarak sizlere, demokrasinin gerektirdiği şartlar içinde kesinlikle örgütlenmenizin de savunulması adına sendika haklarınızın da mutlaka verileceğini ve uygulanacağının bilinmesini istiyorum. Bu arada sözleşmeli çalışan memur konumunda arkadaşlarımıza da Efeler Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde bir müjdem olacak’’ şeklinde konuştu. Cumhuriyet tarihimizin hiçbir döneminde görülmediği ve yaşanmadığı bir seçime gidildiğini vurgulayan Başkan Özakcan, İttifaklarla oluşan adayların ortaya çıkardığı bir seçim yasayacağımızı ve her iki ittifakın çıkarmış olduğu adayın da kamuoyunun içine sinmediğini iddia etti. ‘’İTTİFAK ADAYLARI İÇİME SİNMEDİĞİ İÇİN, SİZLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TEKRAR ADAY OLDUM’’ İttifak adaylarının halkın içine sinmediği gibi kendi içine de sinmediği için tekrar aday olduğunu belirten başkan Özakcan, ‘’Önümüzdeki dönem, sizlerle birlikte aynı aile anlayışımız içerisinde vermiş olduğumuz bu görev ve hizmetlere devam etmek istiyorum’’ dedi. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendisini aday göstermeyen CHP’ye yine sitemde bulunan Başkan Özakcan şu sözleri söyledi: ‘’Şahsım adına bir haksızlığa, hukuksuzluğa uğramam bir yana, bunlarla benim bir derdim yok. Benim mevkii, koltuk, makam sevdam da yok. Aydınımıza milletvekilliği de yaptım, il başkanlığı da yaptım, belediye başkanlığı da yaptım. Mensubu olduğum partiden aday gösterilmeyişim dolayısıyla herkes, özellikle parti camiası, ‘Mesut Özakcan’a bir tokat daha vururuz. O zaten sesini çıkarmaz, o zaten kenara çekilir. Biz de yolumuza bakarız’ diye düşünüldü. Ama Efeler Halkımıza sahip çıkmak için, sizlere sahip çıkmak için, demokrasiye sahip çıkmak için DP’den 31 Mart’ta Efeler Belediye Başkan Adayı olarak tekrar huzurlarınızda olacağım. Sizlere sahip çıkma üzere, Efeler Halkımızı çaresiz bırakmamak üzere bu adaylık kararımı sizlerle de paylaşmak, sizlere de duyurmak istedim. Hep birlikte 31 Mart’ta ülkemizde demokrasiye geçişin kapısını aralayan, Başbakan çıkarmış, bakanlar çıkarmış DP’den aday olarak birlikte olacağız sandıkta da birlikte olacağız. Demokrasimize sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize, çocuklarımıza ver ülkemize sahip çıkacağız.''  
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, belediye binası önünde belediye çalışanlarına miting havasında bir basın açıklaması yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri’ne Demokrat Parti (DP)’den aday olan Başkan Özakcan, belediye işçilerinin maaşına artı 200 lira zam yapacağını belirtti.

Ülkemizdeki ekonomik krizi hatırlatıp demokrasinin evrensel ilke ve kurallarının uygulanamayışının toplumsal huzursuzluklara yol açtığını belirten Başkan Özakcan, ‘’Bunların giderilmesine ihtiyaç var. Bu anlamda önümüzdeki dönemde sizlere, tüm işçi kardeşlerimize, Kanunun Hükmündeki Kararname dışında artı 200 lira daha ödeme yapacağımızın bilinmesini istiyorum’’ dedi.

ÖZAKCAN’DAN SENDİKA SÖZÜ

Gerçek demokrasilerin temel esaslarından birinin de örgütlü toplum olduğunu ifade eden Başkan Özakcan, ‘’Bildiğiniz gibi taşeron çalışanları artık belediyemizin bir üyesi oldu. Efeler Belediyesi olarak sizlere, demokrasinin gerektirdiği şartlar içinde kesinlikle örgütlenmenizin de savunulması adına sendika haklarınızın da mutlaka verileceğini ve uygulanacağının bilinmesini istiyorum. Bu arada sözleşmeli çalışan memur konumunda arkadaşlarımıza da Efeler Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde bir müjdem olacak’’ şeklinde konuştu.

Cumhuriyet tarihimizin hiçbir döneminde görülmediği ve yaşanmadığı bir seçime gidildiğini vurgulayan Başkan Özakcan, İttifaklarla oluşan adayların ortaya çıkardığı bir seçim yasayacağımızı ve her iki ittifakın çıkarmış olduğu adayın da kamuoyunun içine sinmediğini iddia etti.

‘’İTTİFAK ADAYLARI İÇİME SİNMEDİĞİ İÇİN, SİZLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TEKRAR ADAY OLDUM’’

İttifak adaylarının halkın içine sinmediği gibi kendi içine de sinmediği için tekrar aday olduğunu belirten başkan Özakcan, ‘’Önümüzdeki dönem, sizlerle birlikte aynı aile anlayışımız içerisinde vermiş olduğumuz bu görev ve hizmetlere devam etmek istiyorum’’ dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde kendisini aday göstermeyen CHP’ye yine sitemde bulunan Başkan Özakcan şu sözleri söyledi:

‘’Şahsım adına bir haksızlığa, hukuksuzluğa uğramam bir yana, bunlarla benim bir derdim yok. Benim mevkii, koltuk, makam sevdam da yok. Aydınımıza milletvekilliği de yaptım, il başkanlığı da yaptım, belediye başkanlığı da yaptım. Mensubu olduğum partiden aday gösterilmeyişim dolayısıyla herkes, özellikle parti camiası, ‘Mesut Özakcan’a bir tokat daha vururuz. O zaten sesini çıkarmaz, o zaten kenara çekilir. Biz de yolumuza bakarız’ diye düşünüldü. Ama Efeler Halkımıza sahip çıkmak için, sizlere sahip çıkmak için, demokrasiye sahip çıkmak için DP’den 31 Mart’ta Efeler Belediye Başkan Adayı olarak tekrar huzurlarınızda olacağım.

Sizlere sahip çıkma üzere, Efeler Halkımızı çaresiz bırakmamak üzere bu adaylık kararımı sizlerle de paylaşmak, sizlere de duyurmak istedim. Hep birlikte 31 Mart’ta ülkemizde demokrasiye geçişin kapısını aralayan, Başbakan çıkarmış, bakanlar çıkarmış DP’den aday olarak birlikte olacağız sandıkta da birlikte olacağız. Demokrasimize sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize, çocuklarımıza ver ülkemize sahip çıkacağız.''

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.